Skip to content
Europa

Agenţia Europeană a Medicamentului va da marţi avizul cu privire la vaccinul Johnson & Johnson

Twitter

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că îşi va da marţi avizul cu privire la vaccinul Johnson & Johnson contra Covid-19,a cărui utilizare este suspendată în Statele Unite şi în Europa din cauza apariţiei de cheaguri rare de sânge, scrie AFP.

EMA, care are sediul la Amsterdam, a subliniat vineri într-un comunicat că va organiza pe 20 aprilie, la ora 15.00 GMT, o „conferinţă de presă online despre concluziile privind evaluarea siguranţei” acestui vaccin cu doză unică.

Autorităţile sanitare americane au recomandat marţi „o pauză” în folosirea serului de la Johnson & Johnson cu scopul de a analiza apariţia cazurilor grave de cheaguri de sânge la mai multe persoane în SUA.

Această suspendare a fost prelungită a doua zi cu cel puţin o săptămână, după ce un grup de experţi a afirmat că este nevoie de mai mult timp pentru a analiza această situaţie.

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a declarat la rândul său marţi că „a luat decizia de a întârzia implementarea” vaccinului său împotriva Covid-19 în Europa după recomandarea unei „pauze” în folosirea sa în SUA.

O persoană a murit de tromboză în SUA după ce a primit acest vaccin, a anunţat marţi un responsabil al Agenţiei Americane a Medicamentelor (FDA).

Şase femei au dezvoltat cazuri grave de cheaguri de sânge în asociere cu niveluri scăzute de trombocite după ce a primit Johnson & Johnson, au fost înregistrate în Statele Unite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *