Skip to content
Politică

Agenția Națională Antidrog a lansat Raportul Național privind situația drogurilor în 2014

Dependența de droguri a constituit întotdeauna o problemă, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Agenția Națională Antidrog a lansat Raportul Național privind situația drogurilor în România 2104, în cadrul unei conferințe de presă.

În deschiderea conferinței de presă organizate la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din Capitală, Sorin Oprea, șeful Agenției Naționale Antidrog, a evidențiat faptul că acest raport este un document important și de referință, atât pentru specialiști, cât și pentru decidenții politici.

Raportul Național privind situația drogurilor este împărțit în 10 capitole și cuprinde informații cu privire la consumul de droguri și la măsurile luate în această problemă în România. De asemenea, cuprinde și date referitoare la situația consumului de droguri din anul 2013.

Astfel, s-a constatat o diminuare cu 17,4% a numărului de persoane asistate, majoritatea persoanelor admise la tratament solicitând asistență în urma consumului de heroină (42,7%), iar opiaceele rămân drogul cu ponderea cea mai mare în rândul admiterilor la tratament. În același timp, substanțele noi cu propietăți psihoactive înregistreză cel de-al doilea procent din totalul cazurilor (18%).

Nu în ultimul rând, cererea de tratament pentru consumul de canabis, hipnotice și sedative rămâne în creștere, iar tendința descendentă pentru asistența ca urmare a consumui de cocaină, stimulante și halucinogene continuă.

Printre cei care au luat parte la eveniment se numără domnul Eoghan Quigley, analist ştiinţific în politica din domeniul drogurilor din cadrul Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie, domnul chestor principal de poliţie Florea Oprea, Subsecretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, domnul chestor de poliţie Sorin Oprea, dar și reprezentanţi ai mediului diplomatic sau experţi din cadrul organizaţiilor neguvernamentale angrenate în această luptă la nivel naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *