Skip to content
" "
Politică

Agenţia Naţională de Integritate îl ia la bani mărunţi pe un fost angajat dintr-o importantă instituţie a statului

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl ia la bani mărunţi pe un fost angajat dintr-o importantă instituţie a statului, în legătură cu o posibilă stare de incompatibilitate.

Astfel, potrivit unui comunicat trimis, luni, PSnews.ro, ANI a constatat a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Mihai Prisăcariu, fost Consilier de soluționare a contestațiilor în Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), întrucât, în perioada 23 februarie 2010 – 29 ianuarie 2014, a deținut, simultan cu funcția publică din CNSC, și funcțiile de consilier, respectiv director general al Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat din Secretariatul General al Guvernului (SGG).

" "
" "

Prisăcariu a activat în calitate de consilier de soluționare a contestațiilor în CNSC în intervalul 12 septembrie 2006 – 29 ianuarie 2014.

Astfel, fostul oficial a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică; Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

ANI menţionează că Mihai Prisăcariu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”, mai arată Agenţia Naţională de Integritate, adăugând că persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate „este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *