Skip to content
Politică

Agenţia Naţională de Integritate se întăreşte. Cu cine va colabora

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se întăreşte. Cu cine va colabora această instituţie.

Potrivit unui comunicat trimis PSnews.ro, ANI a încheiat, marţi, un protocol de colaborare cu Comisia Naţională de Integritate (CNI) din Republica Moldova.

Documentul a fost semnat, la sediul ANI, de Bogdan Stan (vicepreşedinte al instituţiei de la Bucureşti) şi de preşedintele CNI, Anatolie Donciu.

„Cooperarea dintre ANI și CNI se va derula pe bază de parteneriat activ pentru corelarea eforturilor de îmbunătăţire a activităţii de luptă împotriva corupţiei prin mijloace administrative. Obiectivele acestui protocol constau în continuarea schimbului de bune practici în materia asigurării celor mai bune standarde de integritate, eficientizarea metodelor de prevenire a conflictelor de interese și a stărilor de incompatibilitate și pregătirea profesională a corpului de experți din cele două instituții”, se mai arată în comunicat.

Mai precis, parteneriatul dintre Agenția Națională de Integritate și Comisia Națională de Integritate se va desfăşura pe următoarele paliere:

– organizarea schimburilor periodice de experiență la nivelul personalului propriu;

– acordarea de asistenţă reciprocă;

– înfiinţarea de grupuri de lucru la nivel de experţi, pe diferite domenii care intră în atribuţiile celor două instituţii;

– organizarea de seminarii, conferințe și sesiuni științifice pe domenii de interes comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *