Agenţiile de turism au încasat cu 1 miliard de lei mai mult decât înainte de pandemie

Bani
Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Agenţiile de turism au încheiat anul 2022 cu venituri de 5 miliarde lei, un rezultat record al pieţei locale, potrivit datelor Registrului Comerţului. Anul 2022 nu a fost lipsit de turbulenţe pe piaţa turistică locală, cât şi pe cea europeană, probleme provocate, în special, de creşterea costurilor şi de perturbările din piaţa aviatică. Cu toate acestea, 2022 nu a adus doar o revenire a turismului, ba chiar o depăşire a veniturilor înregistrate în 2019, an considerat reper pentru piaţa turistică.

Dacă 2019 a fost anul la care s-au uitat toţi operatorii în perioada pandemiei, 2022 a adus un miliard de lei în plus pentru piaţa locală a agenţiilor de turism, fiind astfel cel mai bun an pentru operatorii din această piaţă, informează .zf.ro.

Nu doar încasările agenţiilor de turism au atins un record anul trecut, ci şi profitul net, care a fost la nivelul pieţei de 638 mi­lioane lei, aproape dublu faţă de 2019, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Aceste rezultate au fost realizate de 2.800 de companii, cu 400 mai puţine faţă de 2019. Mai mult, numărul salariaţilor din această piaţă a fost anul trecut de doar 6.600, pe când înainte de pandemie, numărul acestora a fost de 9.200.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: