Agențiile de turism cer MAE să folosească un ton mai echilibrat când emite avertismente

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Agențiile de turism afiliate ANAT cer MAE să folosească un ton mai echilibrat când emite avertismente, argumentând că turiștii intră în panică și renunță să mai călătorească.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) își exprimă îngrijorarea față de impactul semnificativ avut asupra turiștilor români de către avertismentele de călătorie emise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Numeroase destinații turistice de prestigiu, căutate de către turiștii din întreaga lume, se confruntă cu avertismente cu caracter general, creând o stare de panică în rândul călătorilor și determinând anulări sau renunțări la rezervări din partea turiștilor români. Din păcate, această situație nu este una nouă.

În special, observăm că destinații precum Thailanda, Maldive, Vietnam, Malaezia sau Indonezia, din regiunea Extremului Orient și Oceanul Indian, se confruntă cu avertismente persistente legate de pandemia de COVID-19 sau de alte riscuri. Aceste țări, care reprezintă destinații de top pentru turiștii români și internaționali, sunt afectate de aceste avertismente, cu consecințe directe asupra agențiilor de turism și a turiștilor.

De asemenea, constatăm cu îngrijorare că țări populare precum Mexic și Franța sunt supuse unor avertismente de siguranță, afectând astfel fluxul normal de călători către aceste destinații populare.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL