Skip to content
Politică

Agitaţie în Olanda: posibilă alertă teroristă pe aeroportul din Amsterdam

Măsuri de securitate suplimentară au fost luate sâmbătă pe aeroportul Amsterdam-Schiphol după ce autoritățile au primit „o informație în legătură cu aeroportul” în contextul actual de amenințare teroristă în Europa, au anunțat municipalitatea din Haarlemmemeer și poliția militară.

„Primarul și poliția militară din Haarlemmemeer au decis, împreună cu NCTV (serviciul olandez de luptă împotriva terorismului — n.r.), să ia măsuri suplimentare în aeroportul Schiphol și în împrejurimi”, a anunțat într-un comunicat municipalitatea, care găzduiește unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, relatează AFP, citată de Agerpres.

Accesul în zonă continuă să fie permis și zborurile continuă, a adăugat municipalitatea. „Schiphol este suficient de sigur pentru ca zborurile să fie asigurate”, a precizat pentru AFP Marlous Deridder, purtătoare de cuvânt a poliției militare olandeze.

Informația primită, a cărei natură nu a fost precizată, este luată în serios de serviciile de luptă împotriva terorismului, potrivit radio-televiziunii publice olandeze NOS.

Acest „semnal se înscrie în evaluarea de amenințare națională, care este substanțială din 2013. Ca și în restul Olandei, la Schiphol se dă dovadă de vigilență suplimentară. Acest lucru se întâmplă în alte aeroporturi europene”, au explicat autoritățile municipale.

În acest context, după atentatele de la aeroporturile din Bruxelles și Istanbul, securitatea a fost întărită la Schiphol în mod „vizibil și invizibil”, a adăugat Deridder. „Oamenii vor vedea mai mulți polițiști în zonă. Am intensificat securitatea și vom veghea în special la siguranța pasagerilor și a membrilor personalului”, a precizat ea.

Mașinile au fost controlate de poliția militară, ceea ce a provocat ambuteiaje în direcția aeroportului, potrivit NOS.

„Îi sfătuim pe pasageri să-și rezerve mai mult timp pentru a ajunge pe aeroport”, a precizat administrația Schiphol pe Twitter.

Măsurile suplimentare vor rămâne în vigoare „atâta timp cât va fi necesar”, a adăugat Marlous Deridder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *