Skip to content
Politică

Agitație în opoziție: șeful senatorilor USR acuză puterea de o manevră neortodoxă FOTO

psnews.ro

Este agitație în opoziție: șeful senatorilor Uniunii Salvați România (USR) acuză puterea de o manevră neortodoxă.

Într-o postare de miercuri de pe Facebook, senatorul de București Vlad Alexandrescu susține că vicepreședintele Senatului Claudiu Manda (care a preluat temporar atribuțiile de președinte de la Călin Popescu-Tăriceanu) i-a convocat indirect pe liderii de grup pentru ziua de joi, ignorând regulamentul camerei parlamentare superioare.

Mai mult: bănuiala lui Alexandrescu este aceea că PSD și ALDE vor prelungirea sesiunii parlamentare extraordinare până pe 10 august, în contextul în care presa a speculat că actuala coaliție vrea adoptarea unei legi a amnistiei și a grațierii.

Iată mesajul lui Vlad Alexandrescu (găsiți AICI instantaneul de ecran cu SMS-ul prin care politicianul a fost convocat):

„Este inacceptabil ce se întâmplă, tratează opoziția parlamentară ca pe niște slugi ai unui singur om! Mi-au trimis astăzi un mesaj prin care sunt convocat la Biroul Permanent al Senatului, MÂINE la ora 18, fără niciun fel de explicație, niciun fel de ordine de zi.

Ne cheamă să decidem ceva mâine, dar nu știm ce trebuie să decidem, nu știm ce plănuiesc. Cel mai probabil, vor să prelungească sesiunea extraordinară până pe 10 august, cum spun unele surse, dar nu putem fi siguri căci democrația se face în secret în Parlamentul României din câte se vede.

Am sunat la Direcția Secretariatului General, am dat de șeful direcției și l-am întrebat pentru ce ne convoacă mâine, ce trebuie să discutăm, care este temeiul întâlnirii. Răspunsul clasic: nici eu nu știu, am primit un telefon, eu sunt un simplu funcționar etc.

Oamenii ăștia acționează în cel mai sovietic stil posibil, numai Stalin mai convoca adunări la 2 noaptea cu o oră înainte printr-un simplu telefon. Nimic scris, regulamentul este complet ignorat.

Cu Tăriceanu plecat, se pare că acum Claudiu Manda se află la butoane și vrea să ne prezentăm drepți, la raport, mâine la ora 18. Înțelegeți cum stau lucrurile în fapt? Întreaga instituție a Senatului României se află la dispoziția unui singur om.

Chiar și în sesiunea asta extraordinară, au decis să se țină doar 2 ședințe de plen, să voteze ceea ce îi interesa, iar de o săptămână și ceva nu se mai întâmplă nimic pentru că au plecat deja în vacanță. Țin parlamentul la picior și sute de parlamentari la dispoziție pentru interesele lor.

Nu accept ca Parlamentul să se transforme în moșia latifundiarilor Dragnea, Tăriceanu, Manda și ai lor. O glumă de instituție, mânuită ca o mână de angajați ai puterii fără drepturi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *