Skip to content
Politică

Agitație în PNL: se cer capetele a 3 miniștri. Picătura care a umplut paharul

Inquam Photos / George Calin

Început de săptămână agitat în Partidul Național Liberal (PNL). Criticile dure la adresa Guvernului din partea prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, nu le-au căzut prea bine celor din Executiv, astfel că se dorește organizarea cât mai urgentă a unei ședințe care să pună capăt tensiunilor.

O parte a liberalilor acuză că, pe fondul prăbușirii PNL în sondaje, europarlamentarul Rareș Bogdan încearcă să se salveze și să construiască din timp o aripă dură împotriva actualului Executiv. De cealaltă parte, sunt voci liberale care consideră că Rareș Bogdan are dreptate și că trebuie să aibă loc urgent remanieri în Executiv. Printre miniștri vehiculați că ar trebui să plece de la Palatul Cotroceni se află Marcel Vela, Bogdan Aurescu și Costel Alexe.

Amintim că Rareş Bogdan a criticat în acest weekend Guvernul Orban și a acuzat Ministerului Afacerilor Externe că ,,s-a spălat pe mâini” pe tema situației românilor aflați în Diaspora, la muncă, în plină pandemie, iar asta a fost picătura care a umplut paharul.

„Ministerul spunea că nu e responsabilitatea lor. Eu vă spun că orice cetăţean care e în afara graniţelor, care are cetăţenia română, este responsabilitatea ministerului şi a ţării sale. Dacă ar fi dat în Israel, în SUA, în Franţa, Ministerul de Externe un astfel de comunicat, astăzi nu mai era în funcţie nici ministrul, nici secretarul de stat, nici cei care au dat comunicatul, dar suntem în România”, a precizat Bogdan, potrivit DC News.

DETALII AICI: Se încing spiritele în Guvernul Orban. Rareș Bogdan, revoltat de precizările unui ministru: În altă ţară nu mai era în funcție

Vicepremierul Raluca Turcan, lider liberal foarte vizibil în primele luni de guvernare, a intrat și ea în dizgraţia premierului Ludovic Orban. Picătura care a umplut paharul şi a dus la marginalizarea acesteia a fost momentul în care a ieşit şi a vorbit despre posibilitatea îngheţării anului şcolar, potrivit unor surse politice citate de Adevărul. Mai mult, aceasta nu şi-a mai găsit loc nici la întâlnirile cu şeful statului pe tema pandemiei.

Vă reamintim că în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL, de la sfârșitul lunii aprilie, spiritele liberale s-au încins, asta pentru că mai mulţi lideri din afara Guvernului au avut o mulţime de nemulţumiri legate de deciziile unor miniştri şi de comunicarea publică a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *