Skip to content
Politică

Agitație în PSD Maramureș: Gheorghe Șimon, fostul locotenent al lui Liviu Dragnea, vrea să preia organizația

Foto: Gheorghe Șimon / Facebook

Agitație mare zilele acestea în PSD Maramureș. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că Gheorghe Șimon, fostul locotenent al lui Liviu Dragnea, vrea să preia organizația condusă în prezent de Gabriel Zetea, fostul președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Gheorghe Șimon este la al treilea mandat de deputat în Parlamentul României. El a fost și ministru al Economiei în guvernul Tudose. Jurnaliștii de la Hotnews.ro scriau în 2017 că, din poziția de deputat, Șimon nu s-a remarcat in vreun fel prin luări de cuvant sau prin initiative legislative legate de zona economică pentru a fi numit ministru al Economiei. El a fost cosemnatar a patru initiative legislative, din care una viza zona fiscala, restul fiind de interes social sau cultural. La fel si in primul sau mandat. Cele mai multe dintre cele 35 de intiative legislative semnate in perioada 2012-2014 vizau domenii care nu au legatura cu zonele de care se ocupa Ministerul Economiei.

Potrivit CV-ului sau, Gheorghe Simon este inginer si a lucrat in administratia locala foarte multi ani. In perioada 1992- 2000 a fost consilier local in Viseu de Sus, iar in perioada 2000 -2012 a fost consilier judetean in Maramures. In zona privata a lucrat foarte putin timp, in perioada 2008-2012 fiind director general al SC Angred SRL, Baia Mare. Aceasta firma se afla din 2012 in procedura de faliment.

Potrivit unui articol al Gazetei de Maramures din 2006, Gheorghe Simon a fost cercetat pentru furt, alaturi de doi frati din clanul Horjenilor, cand era consilier judetean in Maramures. Simon a fost acuzat ca a furat un TAF, utilaj de transportat lemne. Atunci, Simon s-a aparat spunand “nu-mi sta in caracter sa fur TAF-uri”.

„Nu stiu de ce, Notingher (n.red. cel care a facut denuntul penal) a incercat sa ma murdareasca si m-a tarat pe mine in denuntul penal, cu furtul TAF-ului. Nu e un ou, sa-l furi asa. Ma gandesc sa-l dau in judecata eu, desi, nu stiu daca imi sta bine sa-l dau eu pe el. Eu sunt om serios. Nu-mi sta in caracter sa fur TAF-ul nimanui”, a spus atunci Gheorghe Simon.

Publicatia locala ZiarMM.ro scria in aprilie 2013 ca un consilier local social-democrat din Viseu, Adi Filip, ii acuza pe primarul Vasile Coman si pe deputatul Gheorghe Simon ar fi primit spagi din partea unui director tehnic in cadrul Directiei Silvice Maramures, pentru a-si pastra postul. “Este vorba despre 150.000 euro, poate chiar 200.000, la domul Simon si mai multi care au beneficiat de ei. Banii sunt din zona noastra, zona Viseului. Nu a fost implicat doar Iacob Andreica… Se da prin intermediul lui Coman Vasile Varzar o anumita suma de bani, intre 150.000 si 200.000″, spunea Filip. Acesta il amintea si pe Dan Mihalache, fost deputat de Maramures, fost sef al admnistratiei prezidentiale si actual ambasador la Londra, care ar fi contribuit la ajungerea banilor la destinatie. Vezi aici mai multe amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *