Skip to content
Politică

Aglomerație de candidați la postul de prim-vicepreședinte al PNL. Cine și-ar mai dori locul lăsat liber de Lucian Bode

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Aglomerație de candidați la postul de prim-vicepreședinte al PNL. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că sunt mai mulți liberali care își doresc poziția de prim-vicepreședinte PNL, după ce Ilie Bolojan ar fi refuzat o astfel de ofertă. Pe lângă Dan Motreanu, despre care sursele susțin că are mari șanse să obțină poziția, cel puțin alți doi lideri liberali și-ar dori postul, după ce Ilie Bolojan ar fi refuzat o astfel de ofertă. Este vorba despre europarlamentarul Gheorghe Falcă și Adrian Veştea, şef al CJ Braşov, dar fost susţinător al lui Ludovic Orban.

Eurodeputatul Dan Motreanu porneşte ca favorit pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, el conduce PNL Giurgiu, cea mai performantă organizaţie la alegerile parlamentare din 2020. De altfel, un prim semnal a fost dat chiar la Congresul PNL, când Dan Motreanu s-a regăsit printre cei cinci principali susţinători ai moţiunii lui Ciucă la congres.

DETALII AICI: Cine este în cărți pentru postul de prim-vicepreședinte PNL, după ce Bolojan a refuzat propunerea. Două nume și pe lista pentru vicepreşedinte pe apărare

Totodată, prin alegerea lui Nicolae Ciucă la președinția PNL va rămâne vacantă și poziția de vicepreşedinte pe apărare. Se pare că cel puțin doi liberali sunt în cărți pentru această poziție. Este vorba despre Nicoleta Pauliuc, şefa Comisiei de apărare din Senat, și primarul Constanţei, Vergil Chiţac, fost contraamiral. De altfel, Vergil Chițac a fost printre primii lideri liberali care l-au susținut public pe premierul Nicolae Ciucă pentru președinția PNL. „Rămân consecvent în crezul că premierul României trebuie să fie și președintele Partidului Național Liberal. Nu este momentul acum pentru o criză de leadership. Premierul trebuie să conducă activitatea guvernamentală, întărit de legitimitatea pe care numai funcția de președinte al unui partid puternic i-o poate da”, a susținut primarul Constanței, Vergil Chițac.

Așa cum PS News a scris zilele trecute, Lucian Bode ar urma să fie propus de Nicolae Ciucă pentru funcția de secretar general al partidului. Generalul (r) Nicolae Ciucă, premier al României din 25 noiembrie, a devenit președinte al PNL după un Congres extraordinar la care a fost singurul candidat. Fostul președinte PNL, ales în septembrie, Florin Cîțu, a demisionat sâmbăta trecută, la cererea liderilor partidului. Nicolae Ciucă a obținut 1.060 de voturi din cele 1.120 exprimate de delegați. 60 de voturi au fost anulate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *