Skip to content
Puterea Știrilor Video

Aglomeraţie de candidaţi pentru fotoliul de primar al Sectorului 5. Radu Oprea (PSD): „Nu știu cum e în celelalte partide politice, dar la noi așa e”

Inquam Photos / Octav Ganea

Nu există o decizie în privința candidatului PSD la alegerile pentru Primăria Sectorului 5, însă nu știu cum e în celelalte partide politice, dar în PSD întotdeauna opinia organizației este importantă, a declarat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD. Invitat în studioul Puterea Știrilor, social-democratul a explicat faptul că organizația PSD Sector 5 trebuie să vină cu o propunere de candidat, care ulterior să fie discutată în forurile superioare.

„În acest moment, nu au fost luate decizii cu privire la un anumit candidat. Sectorul 5 trebuie să fie administrat, unul dintre viceprimari trebuie să aibă rolul de primar în această perioadă. Cetățenii sectorului 5 se așteaptă ca sectorul să fie administrat bine, în folosul lor. Nu știu cum e în celelalte partide politice, dar în PSD întotdeauna opinia organizației este importantă. Trebuie începute discuțiile de la nivelul organizației PSD Sector 5 și apoi luate decizii, conform statutului, în forurile superioare ierarhic”, a declarat Radu Oprea.

Întrebat dacă PSD ia în calcul să îl susțină pe fiul fostului edil Piedone, Vlad Popescu Piedone (deputat PPU-SL), purtătorul de cuvânt al PSD a declarat:

„Deocamdată cred că este mult prea devreme pentru a vorbi despre acest lucru atâta timp cât nu a fost stabilit nici măcar un calendar. Eu cred că este momentul în care trebuie să ne concentrăm asupra faptului ca administrația sectorului 5 să performeze, au proiecte, au programe, sunt lucruri de continuat și ar fi păcat ca lucrurile bune care s-au întâmplat în sectorul 5 să nu continue. Administrația sectorului trebuie să fie aproape de cetățean. Cred că asta este tema principală a consilierilor PSD de sector. Trebuie să avem mai întâi o poziție a organizației de sector (n.r – referitoare la propunerea de candidat). Ar fi neelegant din partea mea să emit opinii atâta timp cât organizația PSD Sector 5 nu a făcut un anunț”.

Nu în ultimul rând, întrebat cum ar cataloga mandatul lui Cristian Popescu Piedone, Radu Oprea a precizat faptul că „era o chestiune de egalitate între realitatea virtuală a paginii sale de Facebook și realitatea din teren”.

„Personal, în cazul domnului Piedone era o chestiune de egalitate între realitatea virtuală a paginii sale de Facebook și realitatea din teren. Lucrurile pe care le prezenta fostul primar pe pagina de Facebook le vedeai în sector. Cel puțin eu când am trecut prin Sectorul 5 am văzut schimbarea asta, am simțit-o. Cum am văzut schimbarea și în Sectorul 4, Sectorul 3. Sunt zone ale Bucureștiului unde simți identitatea acelui sector”, a declarat Radu Oprea, la Puterea Știrilor.

Un fost ministru s-a retras din competiția internă a PSD pentru Primăria Sectorului 5. Șansele lui Piedone junior, testate de social-democrați

Amintim că PS News a scris zilele trecute despre faptul că Alexandru Petrescu, fost ministru și vicepreședinte PSD Sector 1, s-a retras din competiția internă a PSD pentru postul de candidat la Primăria Sectorului 5. În competiția internă a social-democraților au rămas, însă, Daniel Florea, fostul edil al Sectorului 5, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, Horia Constantinescu, președintele ANPC, dar și Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, arată sursele citate.

Totodată, potrivit surselor politice, PSD comandă un studiu sociologic pentru a vedea impactul candidaturii fiului edilului Piedone, Vlad Popescu Piedone (deputat PPU-SL).

De cealaltă parte, liberalii nu au o decizie clară în acest moment. Surse liberale susțin că, în prezent, pe masa organizației PNL Sector 5, sunt două nume: fostul viceprimar Dan Croitoru – plecat la ALDE, în 2016, și revenit recent în sânul PNL și generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei.

Amintim că atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *