Skip to content
Politică

Aglomerație de candidați pentru Primăria Sectorului 5. Cine se luptă pentru post de la PSD și ce variante ia în calcul PNL

www.myploiesti.ro

UPDATE 13:00

Aglomerație la postul de candidat al PSD pentru Primăria Sectorului 5. Surse politice susțin că și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, susținut de echipa Gabrielei Firea, și-ar dori postul lăsat liber de Cristian Popescu Piedone.

Aurelian Bădulescu/ Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Aceleași surse susțin că și Horia Constantinescu, președintele ANPC, dar Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, negociază în aceste zile direct la vârful PSD pentru o candidatură la Primăria Sectorului 5.

Alin Petrache/ Sursa foto: prosport.ro
Horia Constantinescu/ Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

————————————

Partidul Social Democrat (PSD) aruncă zarurile: Alexandru Petrescu, fost ministru și vicepreședinte PSD Sector 1, ar urma să fie candidatul social-democraților la Primăria Sectorului 5, au precizat surse politice pentru PS News.

Alexandru Petrescu/Sursa foto: http://inquamphotos.com

Aceleași surse susțin că Daniel Florea, fostul edil al Sectorului 5, și-ar dori și el să candideze, însă acesta nu beneficiază de susținerea întregului partid, motiv pentru care va încerca să forțeze, alături de ministrul Gabriela Firea, un vot în Organizația PNL București pentru candidatura lui. Dacă Alexandru Petrescu are acceptul și susținerea conducerii centrale a PSD, Daniel Florea ar beneficia doar de susținerea edilului Gabriela Firea.

Daniel Florea/ Sursa foto: psnews.ro

De cealaltă parte, liberalii nu au o decizie clară în acest moment. Surse liberale susțin că, în prezent, pe masa organizației PNL Sector 5, sunt două nume: fostul viceprimar Dan Croitoru – plecat la ALDE, în 2016, și revenit recent în sânul PNL și generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigazii Multinationale din Sud-Estul Europei.


Virgil Bălăceanu/ Sursa foto: Newsweek Romania

Dan Croitoriu/ Sursa: News.ro

Vicepreșdintele PNL, deputatul Robert Sighiartău, a anunțat luni că partidul va avea un candidat propriu la alegerile locale parțiale din Sectorul 5, iar acesta urmează să fie desemnat după câteva analize și studii sociologice.

„Cu siguranță PNL va avea un candidat la Primăria Sectorului 5. Urmează să facem câteva analize, studii sociologice, la nivel de partid. Vreau să vă amintesc că au fost doar câteva procente care au făcut diferența între câștigător și candidatul nostru la sectorul 5, la alegerile locale din 2020, iar acest lucru ne oferă o perspectivă bună pentru alegerile parțiale ce urmează să fie organizate aici”, a declarat Robert Sighiartău, la Digi 24.

Alegerile la 5 vor fi organizate primăvara viitoare, peste 9-12 luni, potrivit unor surse politice. Decizia îi aparține Guvernului

Amintim că atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

Singurul care și-a anunțat până acum candidatura la Sectorul 5 este chiar fiul edilului Piedone, Vlad Popescu Piedone (deputat PPU-SL), însă nu este clar dacă acesta are în prezent și susținerea altor partide. Deputatul Vlad Popescu Piedone a vorbit, în exclusivitate pentru PS News, despre intențiile sale privind Primăria Sector 5. Întrebat dacă va candida din partea PPU-SL sau va exista o alianță cu alte partide, el a precizat că în acest moment nu este nimic oficial. „Când voi avea un răspuns cert, îl veți auzi cu certitudine”, a declarat.

DETALII AICI: ANALIZĂ Piedone Jr., un milion în conturi, 3 case, 4 mașini și ambiții de primar în Sectorul 5. Cine ar putea candida din partea PSD și PNL

USRPLUS va merge pe mâna lui Alexandru Dimitriu, fost membru PNL timp de 10 ani, la alegerile din Sectorul 5, au mai precizat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *