Skip to content
Societate

Aglomerație pe Autostrada Soarelui. Pe sensul spre litoral se circulă bară la bară, vineri dimineața

b1.ro

Nici nu a început bine weekend-ul că deja pe Autostrada Soarelui se circulă bară la bară. Vinerea a devenit, cel puțin pentru această vară, cea mai aglomerată zi pe Autostrada Soarelui. Românii pleacă dimineața spre malul Mării Negre, fie pentru a începe sejurul, fie pentru distracția de un weekend.

Ramona Tudor, de la Centrul Infotrafic al Poliției Române, a vorbit, la B1 TV, despre condițiile de trafic ce se înregistrează vineri dimineața.

La această oră se circulă în condiții de fluență pe principalele artere, în special către zonele turistice de pe litoral sau de pe Valea Prahovei. Ne așteptăm ca în cursul zilei valorile de trafic să crească pe aceste tronsoane rutiere, având în vedere că este final de săptămână.

Pentru reducerea riscului rutier, le recomandăm șoferilor să respecte indicațiile rutiere și în special limitele de viteză, dar și semnalele polițiștilor din teren, pentru fluidizarea circulației. Să se asigure că semnalizează la schimbarea direcției de mers sau a benzii de circulație și să pună în funcțiune luminile de avarie atunci când e o coloană care oprește sau încetinește brusc.

Este important ca pe autostradă să acorde prioritate la părăsirea spațiilor de servicii și să nu circule sau să oprească pe banda de urgență. De asemena, recomandăm să își planifice din timp călătoria,  luând în considerare și folosirea unei rute alternative, pentru a evita zonele aglomerate”, a explicat Ramona Tudor, de la Centrul Infotrafic al Poliției Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *