Skip to content
Societate

Aglomerație pe litoral: Peste 15.000 de turiști au ajuns la mare de Rusalii

facebook litoral ieftin

Deşi, din estimările iniţiale, se părea că în minivacanţa de Rusalii vor ajunge la mare în jur de 10-12.000 de turişti, realitatea a depăşit aşteptările turoperatorilor, pentru că în acest weekend prelungit, pe litoral, sunt cazaţi peste 15.000 de români.

Cei mai mulţi dintre ei sunt veniţi din Bucureşti (aproape jumătate din total), iar pe locurile următoare se situează Braşov, Prahova, Iaşi, Argeş şi Galaţi, potrivit unui studiu al agenţiei Litoralulromanesc.ro, citat de Adevărul.

Sejururile pentru minivacanţa de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricţiilor instituite de autorităţi în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat.

După ridicarea interdicţiilor de călătorie şi, mai ales, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponenţial. Iniţial, s-a estimat că în minivacanţa de Rusalii vor veni la mare între 10.000 şi 12.000 de turişti, însă numărul acestora a crescut rapid în ultimele zile, depăşind 15.000 de persoane.

Cei mai mulţi au venit pentru trei zile la mare, dar sunt şi turişti (în special cei care au rezervat last minute) care petrec doar două zile într-o staţiune românească de la Marea Neagră.

Din datele centralizate de Litoralulromanesc.ro, în această perioadă, de Rusalii, sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri pe litoral, faţă de 380 anul trecut, în aceeaşi perioadă.

Cei mai mulţi dintre turiştii ajunşi în aceste zile pe litoral, respectiv 46%, au venit din Bucureşti. Din Braşov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iaşi 5,6%, din Argeş 5,2%, din Galaţi 4,5%, din Cluj 3,5% şi din Craiova 3,4%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *