Skip to content
Politică

Aglomeraţie în Poiana Braşov. Restricţii de trafic în Braşov şi Galaţi

Aglomeraţie mare în Poiana Braşov. Turiştii s-au înghesuit pe pârtii încă de la primele ore. Pe DN1E Brașov – Poiana Brașov, respectiv DN1E Râșnov – Poiana Brașov, a fost instituită o restricție temporară de circulație pentru toate categoriile de autovehicule

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la la ora 11.15 nu erau semnalate drumuri naționale sau segmente de autostrăzi cu circulația rutieră închisă din cauza vreunui accident rutier sau a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Din cauza faptului că toate locurile de parcare din stațiunea Poiana Brașov sunt ocupate, începând cu ora 11.00, pe DN1E Brașov – Poiana Brașov, respectiv DN1E Râșnov – Poiana Brașov, a fost instituită o restricție temporară de circulație pentru toate categoriile de autovehicule. Turiștii care doresc să ajungă în stațiune pot utiliza mijloacele de transport public, exceptate de la restricția impusă.

De asemenea, în județul Galați, pe DN24D Vârlezi – Tulucești, se menține restricția pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, relatează romaniatv.net.

Pe DN1 Ploiești-Brașov, circulația autovehiculelor se desfășoară în condiții normale, însă este foarte posibil ca în orele următoare să apară aglomerații în special între stațiunile montane Sinaia și Predeal, ca urmare a numărului mare de turiști care circulă între stațiuni. De asemenea, există posibilitatea ca din cauza numărului limitat de locuri de parcare din zona pârtiilor de schi să se formeze unele blocaje în trafic.

În perioada imediat următoare, cetățenii români stabiliți în străinătate, care și-au petrecut sărbătorile de iarnă în România, se vor întoarcere la locurile de muncă din țările în care trăiesc și muncesc. Este, așadar foarte posibil ca pe drumurile naționale care converg înspre punctele de trecere a frontierei din vestul țării, dar și în aceste puncte, traficul rutier să se intensifice și chiar să apară blocaje în trafic. De aceea, politiştii recomandă acestei categorii de conducători auto să pornească din timp la drum și să aibă o cantitate suficientă de combustibil în rezervoarele autovehiculelor, care să poată fi utilizată la nevoie.

Precizăm, totodată, că sunt semnalate aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise, și nici probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *