Skip to content
Sănătate

Aglomerație şi scandal, la centrele de vaccinare. Platforma informatică nu funcționează

Facebook/Guvernul Romaniei

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a debutat luni, după ce vineri au început programările. Locurile s-au epuizat repede.

La Institutul Marius Nasta din București, nu mai este în acest moment niciun loc liber. Zeci de oameni sunt acum acolo să facă vaccinul anti-Covid, iar mulți dintre ei au venit înainte de ora programată și și-au arătat nemulțumirea că nu sunt vaccinați mai repede. Aglomerație este și la centrul de vaccinare de la Spitalul Alexandru Obregia. Luni dimineață, principala problemă este că platforma de vaccinare nu funcționează, iar medicii trebuie să introducă manual datele pacienților. Ministerul Sănătății a transmis că STS lucrează la remedierea problemelor.

La „Marius Nasta”, toată lumea a venit mult mai devreme față de ora programării, deși la centrul de vaccinare programul începe de la ora 8.00. Mulți au venit de la 7.30, așa că s-a creat aglomerație.

In plus, platforma de vaccinare nu funcționează, așa că oamenii trebuie să aștepte. O altă problemă este că la Marius Nasta, dozele de vaccin au venit târziu, scrie digi24.ro.

La „Marius Nasta” sunt patru centre de vaccinare, iar luni sunt programate 300 de persoane. Încă de la prima oră, zeci de oameni așteptau să intre. Indiferent de vârstă, cu toții și-au pierdut răbdarea și cer explicații de la medici cu privire la ordinea în care pot să intre.

La Obregia, medicii introduc manual datele oamenilor

Sunt probleme și la Spitalul „Alexandru Obregia”, deoarece, din cauza problemelor tehnice pe care le are platforma de vaccinare, medicii trebuie să introducă manual datele oamenilor care aduc dovada că sunt programați luni dimineață.

Medicii scriu datele de mână într-un registru separat, dar asta îngreunează și încetinește procesul de vaccinare.

Oamenii stau în camera de triaj, le este luată temperatura și le răspund medicilor la întrebări legat de eventuale probleme de sănătate avute în ultima perioadă, apoi merg în sala unde li se face vaccinul anti-Covid.

La Obregia, unde luni sunt programate 360 de persoane, au fost deja vaccinate 30.

STS: Platforma are probleme tehnice

Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis STS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *