Skip to content
Societate

Agresorii jandarmeriţei bătute la mitingul diasporei, liberi!

Agresorii jandarmeriţei bătute la mitingul diasporei, lăsaţi în libertate: Ce obligaţi vor trebui să respecte cei patru

Cei patru bărbaţi acuzaţi de agresarea jandarmeriţei Ştefania Nistor la mitingul diasporei din 10 august vor fi lăsaţi în liberate cu măsura controlului judiciar după ce judecătorii au decis să scoată arestul la domiciliu.

Ilie Laurențiu Gabriel, Tănase Claudiu Florentin, Dobre Claudiu Mihai și Cojoacă Ionuț Liviu sunt cei patru bărbaţi care au fost iniţial reținuți pentru violenţele de la miting, dar instanța i-a plasat apoi în arest la domiciliu, iar acum pot umbla liberi, potrivit b1.

“Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă față de inculpații Ilie Laurențiu Gabriel, Tănase Claudiu Florentin, Dobre Claudiu Mihai și Cojoacă Ionuț Liviu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

În baza art. 215 alin. (1) C.pr.pen. pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații vor trebui să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați;
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

c) să se prezinte la secția de poliție desemnată cu supravegherea măsurii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați;

În baza art. 215 alin. (2) C.pr.pen., impune inculpaților ca pe timpul controlului judiciar să respecte următoarele obligații:

a) să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată;

b) să nu dețină, să nu folosească și sa nu poarte arme;

c) să nu se apropie de persoanele vătămate Nistor Ștefania și Felega Cristian sau de membrii de familie ai acestora, de ceilalți inculpati și de martorii din dosarul cauzei și să nu comunice cu aceștia, în mod direct sau indirect.

În baza art. 215 alin. (3) C.pr.pen., atrage atenția inculpaților că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

În baza art. 215 alin. (4) C.pr.pen., desemnează structura de poliție în circumscripția căreia locuiesc inculpații, cu supravegherea respectării de către aceștia a obligațiilor care le revin pe durata controlului judiciar”, se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 București.

În timpul protestului din 10 august, jandarmeriţa a suferit multiple traumatisme la nivelul capului și corpului după ce a fost lovită în mod repetat de protestatarii care au reuşit să o izoleze pe ea şi pe un coleg de restul jandarmilor în timpul unei intervenţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *