Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Agresorii pădurarului din Dâmboviţa, reţinuţi pentru 24 de ore. Reacţia ministrului Mediului

Facebook

Cei trei agresori ai pădurarului din Dâmboviţa au fost reţinuţi pentru 24 de ore, informează, sâmbătă, IPJ Dâmboviţa.

În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei 3 bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, violare de domiciliu, distrugere şi ultraj„, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cei trei au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dâmboviţa. „La data de 26 august a.c., în urma unei sesizări efectuate prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 53 de ani a fost agresat fizic, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu„, a informat IPJ Dâmboviţa.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, a reacționat sâmbătă, după ce un pădurar din Dâmbovița a fost bătut chiar în curtea casei sale de mai mulți bărbați pe care i-a prins că furau lemne.

Din nefericire, încă mai întâlnim în România cazuri de violență împotriva celor care își fac datoria și apară pădurea. S-a întâmplat în Biciurești, județul Dâmbovița. Un pădurar care a surprins hoții de lemne asupra faptului a fost atacat de aceștia chiar în curtea casei lui. Atât el cât și soția au fost agresați, pădurarul aflandu-se acum, cu răni importante, la spitalul din Târgoviște”, arată ministrul într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Cazul de la Dâmbovița este cu atât mai grav cu cât hoții de lemne au demonstrat că nu au nicio limită, au acționat în grup și au atacat chiar și familia pădurarului. Condamn cu fermitate acest tip de acte care depășesc orice limită a umanității și a rațiunii și voi urmări cu mare atenție ancheta organelor abilitate pentru că vreau să fiu sigur că toți cei care au atacat pădurarul din Dâmbovița, pentru simpul fapt că și-a facut datoria, vor primi pedepsele meritate”, a continuat Barna.

Tocmai pentru a combate acest tip de agresiuni asupra pădurarilor care își fac datoria chiar cu prețul vieții am a depus, în Parlament, în calitate de senator, un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite. Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi și noapte în lupta cu hoții de lemne, va beneficia de statutul și de protecția pe care, iată, o merită cu adevărat”, mai adaugă ministrul.

Vreau să îi mulțumesc public acestui pădurar, dar și tututor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoții de lemne, pentru că apără pădurea și își fac cu adevarat meseria, chiar dacă sunt amenintați de răufacatori, iar viața, de multe ori, le este pusă în pericol”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *