Skip to content
Puterea Știrilor Video

Agro Invest, cel mai nou program lansat de FNGCIMM. Dumitru Nancu: Agricultorii pot beneficia de alocație financiară nerambursabilă de maxim 10% din valoarea creditului

PS News
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a explicat ce înseamnă programul Agro Invest, prin care se acordă capital de lucru și facilități pentru agricultori.

”Agro Invest este un program pe care Ministerul de Finanțe îl are în Planul Național de Investiții și Relansare Economică. El trebuia să înceapă la anul dar a început mai devreme și practic prin acest program se acordă cele două tipuri de facilități: capital de lucru și investiții pentru agricultori, cu aceleași procente ca la IMM Invest, numai că aici avem perioada de grație mai mare.

" "
" "

Dacă la IMM Invest perioada de grație e 1.5 ani, aici avem 24 de luni și apare alocația nerambursabilă, practic se poate acorda alocație financiară nerambursabilă de maxim 10% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 120.000 euro. Este un program care a fost notificat și a fost aprobat de Comisia Europeană. Așa cum am spus, în ultima ședință de Guvern a fost în primă lectură”, a declarat Dumitru Nancu.

Directorul general FNGCIMM a precizat că deja au fost stabilite condițiile de eligibilitate pentru acest program.

”Avem deja și normele, că am lucrat în paralel, și ordonanța va intra la pachet cu normele de aplicare și va fi un subprogram în cadrul IMM Invest, pentru că vom face acte adiționale la toate cele 23 de bănci. Încercăm să reducem din acest timp în care trebuia să facem convenții cu alte bănci. Aici va fi act adițional cu toate cele 23 de bănci care să acorde acest tip de credite garantate de stat, cu aceste facilități, cu alocații nerambursabile de maxim 120.000 de euro pe firmă”, a completat Nancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *