Skip to content
Politică Societate

Agrointel: Fermierii, păcăliți de Daea cu abatoarele mobile. Proiectele depuse – câștigătoare, dar fără finanțare

Un nou proiect inițiat și promovat de ministrul agriculturii Petre Daea se dovedește praf în ochii fermierilor. O veritabilă păcăleală electorală care, pentru fermierii care și-au pus bazele în promisiunile lui Daea, s-a transformat într-o pierdere de mii, chiar zeci de mii de euro.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a aflat că proiectele depuse până pe 31 ianuarie pentru un abator mobil au fost declarate câștigătoare, dar nu vor primi finanțare pentru că, de fapt, nu sunt bani!

Termen prelungit pentru ca mai mulți fermieri să depună proiecte

Crescătorii de animale au avut încredere în spusele ministrului Daea că vor putea primi bani pentru a-și achiziționa abatoare mobile, așa că au depus proiecte, așa cum le-a recomandat șeful MADR, în cadrul submăsurii 4.2 Procesare produse agricole. Oamenii au cheltuit bani cu consultanți, cu achiziția de teren, cu realizarea proiectului pe care l-au depus la AFIR. Mai mult, pentru ca un număr cât mai mare de fermieri să depună proiecte, termenul de depunere a fost prelungit, astfel că dacă inițial termenul-limită era de 15 decembrie, aceasta a fost prelungit până pe 31 ianuarie 2019, anunț făcut de MADR prin intermediul unui comunicat oficial.

Raportul de selecție s-a publicat pe 24 iulie

La afișarea raportului de selecție, pe 24 iulie, dezamăgirea a fost totală: proiectele depuse nu au primit finanțare pentru cumpărarea unităților mobile. Nu pentru că n-ar fi fost bune, ci pentru că nu mai erau bani pentru abatoarele mobile promise pe Petre Daea. Situația ne-a fost semnalată de fermierii care au depus proiecte La finele lunii iulie, reporterii Agrointeligența –  AGROINTEL.RO au primit mai multe sesizări din partea fermierilor care ne spuneau că au depus proiect pentru fondurile promise de ministrul agriculturii la achiziția unui abator mobil. Toți crescătorii de animale reclamau că au avut proiecte eligibile, dar fără finanțare.

Puteți citi articolul integral aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *