AI-ul va ajuta escrocheriile online să pară mai veridice

Atac Cibernetic
Sursa foto: Freepik

Atacurile de tip phishing, dar și altele, vor ajunge la un an alt nivel și vor fi mult mai greu de identificat, din cauza inteligenței artificiale generative.

Infractorii, inclusiv cei amatori, vor putea lansa atacuri sofisticare, greu de deosebit de mesajele reale, avertizează agenția de securitate cibernetică din Marea Britanie.

Asta din cauza inteligenței artificiale generative, care le va permite acestora să creeze texte și imagini care să păcălească cu o mare ușurință victimele.

Atacurile de tip phishing vor fi mai convingătoare și vor păcăli cu mai multă ușurință utilizatorii să trimită informațiile sau documentele cerute de infractori, susține Centrul Național de Securitate Cibernetică al Marii Britanii.

Nu doar calitatea, ci și numărul acestor atacuri va crește. Inteligență artificială va simplifica și accelera crearea campaniilor malițioase și va face ca până și cei mai puțin pricepuți să poată derula atacuri cibernetice sofisticate.

Deși comunicarea agenției vizează firmele și utilizatorii britanici, concluziile acesteia sunt valabile pentru întreagă lume.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL