Skip to content
Politică

AID protestează față de pensiile speciale pentru parlamentari: O sfidare a drepturilor omului!

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) protestează „vehement” față de adoptarea legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, cât și a celei pentru modificarea Statutului deputaților și al senatorilor care prevede majorarea sumelor forfetare care li se acordă pentru deplasări aleșilor, în schimbul renunțării la mașinile de serviciu, potrivit realitatea.net.

”În acest moment de restrângeri bugetare, atât în sectorul public, cât și în cel privat din România, AID consideră că hotărârile luate azi sunt un gest de sfidare a cetățenilor României. Considerăm normal ca pensiile membrilor Parlamentului să fie calculate la fel ca pensiile tuturor românilor, căci toate ființele umane sunt egale în demnitate și în drepturi. Asistăm astăzi la o sfidare a drepturilor omului și la un act de discriminare”, susține AID, într-un comunicat.

Conform AID, „astfel de decizii pun în pericol un întreg demers comun de credibilizare a instituției ”Parlamentarului” .

AID mai atrage atenția și asupra unui alt proiect de lege care privește pensiile aleșilor locali, adoptat tacit în 10 noiembrie de Camera Deputaților și care urmează să ajungă la vot final, în Senat, Cameră decizională în acest caz.

„Și această lege pare că va avea aceeași ‘soartă’: în detrimentul și spre sfidarea cetățenilor României, în condițiile în care pensia medie în România este de 890 de lei”, mai susține Asociația pentru Implementarea Democrației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *