Skip to content
Politică

AID salută atitudinea poporului turc de a încerca să apere democrația

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) consideră evenimentele din Turcia din noaptea trecută extrem de grave pentru drumul pe care Turcia l-a ales, de a intra in U.E

CITIȚI ȘI: UPDATE Ce soartă are Erdogan. Şeful Statului Major, luat ostatic. Armata a preluat conducerea

Astfel, AID isi exprima increderea ca, atat presedintele Erdogan, cat si opozitia politica, impreuna cu societatea turca vor pastra valorile democratice iar votul va ramane singurul mijloc de a indeparta un lider de la putere.
„Principiile democratice sunt importante si trebuie respectate indiferent de posibilele greseli ale unui lider politic iar interventia si rolul armatei in substituirea conducerii unui stat este un lucru extrem de grav”, susține organizația.
Mai mult, AID considera evenimentele din Turcia din noaptea trecuta extrem de grave pentru drumul pe care Turcia l-a ales, de a intra in U.E.m dar mai ales tinand cont de calitatea de membru NATO si forta militara extrem de importanta pe care aceasta o are.
Totodată, organizația salută atitudinea poporului turc de a incerca sa apere democratia si de a se opune unei posibile lovituri de stat, cu pretul vietii, potrivit aid-romania.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *