Skip to content
Politică

Aida Căruceru (PSD), puternic semnal de alarmă: Discriminarea încă există în România!

În fiecare an, pe 8 mai, este marcată Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Cu această ocazie, deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați din Camera Deputaților, într-un comunicat de presă remis redacției de știri PSnews.ro, a atras atenția că ”discriminarea încă există în România, sub diferite forme, unele mai vizibile și mai agresive, altele mai subtile, dar la fel de periculoase”.

“Discriminarea încă există în România, sub diferite forme, unele mai vizibile și mai agresive, altele mai subtile, dar la fel de periculoase, iar cât timp discriminarea există, obligația demnitarilor este să atragă atenția asupra acestui fenomen”, susține deputatul PSD de București Aida-Cristina Căruceru, Vicepreședinte al Comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați din Camera Deputaților, cu prilejul Zilei Internaționale dedicată Egalității de Șanse dintre bărbați și femei, care este aniversată pe 8 mai.
 
Aceste zile reprezintă cel mai bun prilej pentru a trage semnalele de alarmă necesare. Spre exemplu, în ceea ce privește discriminarea, nu sunt suficiente mesajele emoționante, ci avem nevoie să încurajăm și să împuternicim femeile care sunt victime ale acestui fenomen, care se confruntă zilnic cu discriminarea la locul de muncă, pe stradă sau chiar acasă”, a mai spus Aida-Cristina Căruceru.

Mai mult, Căruceru a subliniat un element stringent în combaterea discriminării: educația, și în special, educația sexuală.

“Comisia pentru Egalitate de Șanse din Camera Deputaților a organiat astăzi un eveniment ce a avut ca temă educația fără discriminare, ca o soluție durabilă pentru egalitatea de șanse și de gen în societatea românească. Cred cu tărie că educația este o pre-condiție pentru egalitate, pentru că egalitatea începe cu școala românească: cu ceea ce învață și cu modul în care învață copii. În același timp, cred cu tărie că educația sexuală va permite, în timp, reducerea inegalităților dintre femei și bărbați”, a conchis aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *