Skip to content
Economie

Air France desființează mii de locuri de muncă

Operatorul aerian Air France vrea să renunțe la 7.500 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2022, ca partea a planului de reducere a costurilor, potrivit surselor citate de Agenția France-Presse.

Conform surselor Reuters, numărul locurilor de muncă ce vor fi tăiate până în 2022 este de 6.500. O parte importantă a reducerilor de personal se va realiza pe baza plecărilor voluntare și a pensionărilor, iar cele mai multe tăieri de posturi vor afecta personalul de la sol, susțin sursele.

Anterior, compania a avertizat că va declanșa un program de plecări voluntare, ținta fiind de a disponibiliza peste 5.000 de angajați, dintr-un total de 49.300 posturi, până la sfârșitul anului viitor, având în vedere pierderile rezultate în perioada de pandemie, scrie profit.ro.

Air France-KLM a raportat pierderi nete de 1,8 miliarde de euro pe primul trimestru, în condițiile în care pandemia de coronavirus i-a paralizat activitatea începând din luna martie, și a avertizat să se așteaptă la consecințe și mai dezastruoase pentru finanțele sale până la vară. Sâptămâna trecută, guvernul olandez a ajuns la un acord cu Franța și a acceptat să contribuie cu 3,4 miliarde de euro la planul de salvare al Air France-KLM. Anterior, Comisia Europeană a permis Franței să acorde un sprijin în valoare de 7 miliarde de euro pentru compania aeriană Air France.

Ajutorul va fi compus dintr-un împrumut în valoare de patru miliarde de euro acordat de un sindicat de șase bănci și garantat de statul francez în proporție de 90%, precum și de un împrumut direct de trei miliarde de euro acordat de statul francez.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *