Skip to content
Politică

Aiuritor!

Nu găsesc altă expresie sintetică privitoare la ultima declaraţie pe care fostul politician Crin Antonescu a făcut-o la un post de radio. El susţine, nici mai mult, nici mai puţin, că Victor Ponta a dorit şi, încă o dată, doreşte să mascheze prezentul şi trecutul dubios al PSD în spatele fostei şi viitoarei formule USL. Să faci această afirmație, după ce tu însuţi ai tranzacționat ca partidul lui Traian Băsescu să-şi albească rufele murdare şi mârșava acțiune politică la umbra unicului partid istoric ce rezistase vremurilor – PNL – şi, de dragul acestei mezalianțe, mințind fără ruşine, să-ţi înşeli electoratul şi relațiile internaționale, cuibărindu-te pe șest, împreună cu concubinii tăi politici, la sânul singurei internaționale ce se împotrivise României (PPE), nu se poate denumi politicos decât … o declaraţie aiuritoare!

Ce păcate grele trage acest fost lider după sine, de poate să se facă de râs în asemenea hal şi cu atâta inconştienţă? Să-l acuzi pe unul dintre refondatorii liberalismului românesc şi singurul prim ministru liberal care a guvernat bine ţara ta că trădează, că e o marionetă , tocmai când firele ce te trag haotic prin mahalalele imunde ale politicii interlope te-au anihilat definitiv, e mult mai mult decât aiuritor. Este definitive clinic!

Cine-i manevrează pe foștii tăi consilieri de taină (Helvig, Atanasiu) e dinainte cunoscut, cine te manevrează pe tine, Antonescu Crin, de te-a lăsat singur precum cucul, începe să transpară! Pentru Antonescu Crin nu există onorabilitatea unui angajament, a unui contract între părți. Nu există decât interesul personal pentru comoditatea traiului. Dar, până la urmă, păcatele omeneşti – ca darul beției sau patima jocului de cărți – pot fi întelese şi, eventual, iertate, dacă nu aduc atingere unui număr mare de concetățeni şi dacă păcătosul se căiește.

Dar dacă păcătosul insistă să-i acuze pe ceilalți de propriile sale deraieri de la normalitate, acesta este un fapt ce nu mai poate fi trecut cu vederea. Oare să nu-şi aducă aminte Antonescu de nenumăratele declarații privitoare la încrederea deplină în Victor Ponta, la răspunderea ministerială ce i-o cedase în întregime (pentru timpul în care el lipsea din ţară fară explicaţie), la eșecul prin amatorism şi superficialitate al procesului de revizuire a Constituției, la cuvintele șfichiuitoare la adresa guvernelor Boc, guverne ce conduc astăzi, din cauza lui, fostul PNL!?

Că dumneata, Antonescu Crin, ai ales să te faci, din ce în ce mai îndesat, de râs, crede-mă, nu mă interesează. Dar insistenţa pe care o pui în a înșela opinia publică românească e o neobrăzare ce trebuie pedepsită. Cum trebuie neapărat pedepsită minciuna sfruntată ce-i domină pe cei care-l promovează pe Johannis, omul construit de oculta unor jinduitori ai reclădirii unei alte Europe (după calapodul Molotov-Ribentropp) şi pus în brațele antonesciene, anticipând dublul efect demolator!

Chiar nimic nu vă clatină în aroganţa voastră, nestimaţi adversari? Nici atacul la cinstea profesorilor, nici acuzele de trafic de copii şi de fals în acte publice pentru dobândirea de noi proprietăți, nici limbajul grosolan, nici necunoașterea limbii române, nici sumele enorme cu proveniență neclară ce-i alimentează campania, nici figurile patibulare ale celor ce foșgăie în prim plan sau în plan secund – foști jefuitori ai avutului public – nici minciuna enormă că lui i se datorează restaurarea Sibiului sau mica bunăstare ce a binecuvântat locul? Nici măcar bâlbâielile lui televizate?

Oare e greu sa cercetați ce eforturi enorme au făcut guvernul Romaniei şi asociațiile săsești din Luxemburg şi Flandra pentru ca întreprinderea să reușească? Oare nu ştiti cine sunt adevăratele personalități culturale care au contribuit şi contribuie decisiv pentru ce a fost şi pentru ce rezistă a fi noua istorie de succes a Sibiului?
Minciuna se află în tabăra voastră! Vechiul şi noul comunism se află în spatele lui Johannis: Macovei, Ungureanu, Roman, Tismăneanu, Cornea, Boc… Sper ca aceia care n-au înnebunit încă să se lumineze.

Îi invit pe concetățenii mei la vot şi la trezvie. Dacă vreți schimbare, ea se află evident în tinerețea știutoare a lui Victor Ponta şi în competenţa şi experiența viitorului său prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu. Numărul liderilor europeni care îi susţin este proba evidentă a adevărului afirmațiilor mele.

Către o Românie a şaptea putere a Europei!

Radu Boroianu, vicepreședinte PLR

6 comentarii la “Aiuritor!

 1. Domnule Boroianu, domnul Tariceanu daca era politician liberal cu dragoste pentru poporul roman, nu pleca din PNL. Trebuia sa ramana sa lupte pentru liberalism asa cum a luptat Margaret Thatcher 11 ani, pana a scos partidul de sub influenta lui Harold Wilson cu idei socialiste.

 2. Domnule–ADY- aici este cheia–a ceea ce se intampla in PNL–si aici ma refer la perioada de dupa 90 . Un partid istoric—spart imediat de diverse aripioare—care lipite la un moment dat —au declansat , lupta pentru functiile din partid . Rolul nefast jucat de QUINTUS–care a balansat in toate echipele castigatoare–cu mazilirea–majoritatii–echipei invinse . Intr-un astfel de partid–au jucat carti castigatoare–cavalerii mascati—V STOICA– T STOLOJAN—PREDOIU—MRU si aruncarea in lupta a junelui C antonescu—cant autorul—mortii PNL .Zbuciumul lui isteric , il face din ce mai penibil . Am afirmat–ca singura solutie–era TRIUMVIRATUL PRESEDINTILOR—cu un presedinte de partid tanar—dar–GHINION .

  1. Catre curajosul COLUCHEV:Daca ati fi avut o identitate,ca mine,as fi intentat primul meu proces penal impotriva cuiva!Asa,nu va pot raspunde decat cu tot disprețul meu!Nu va scuza nici necunoașterea adevărului,nici mitocănia!Ati pierdut ocazia sa nu va manifestați!Sunteti sortit sa va întoarceți de unde ati aparut,de nicăieri!

 3. Bade Boroiene,
  Ai scos capul din formatiunea mocirloasa injghebata de Tariceanu cu ajutorul neprecupetit al partidului-stat si ai inceput sa dai pe goarna toate mizeriile inventate de securitatea socialista a lui Ponta.
  Ba te adresezi cu „tu” lui Antonescu, caruia nu esti vrednic nici macar sa-i aduci o bere, ba cu „dumneata”.
  Sterge-te de pe lista cetatenilor, nu meriti sa figurezi pe ea.
  Cred ca mai curand ti s-ar potrivi un azil pentru senili.

 4. Catre curajosul COLUCHEV:Daca ati fi avut o identitate,ca mine,as fi intentat primul meu proces penal impotriva cuiva!Asa,nu va pot raspunde decat cu tot disprețul meu!Nu va scuza nici necunoașterea adevărului,nici mitocănia!Ati pierdut ocazia sa nu va manifestați!Sunteti sortit sa va întoarceți de unde ati aparut,de nicăieri!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *