Skip to content
Coronavirus

„Izolarea socială e pe cale să eșueze”. Jurnalistul Lucian Mîndruță, concluzii acide în plină epidemie de coronavirus

psnews.ro

Jurnalistul Lucian Mîndruță, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a prezentat o serie de concluzii la situația de criză cauzată de epidemia de coronavirus. Mîndruță atrage atenția că izolarea socială „e pe cale să eșueze” din cauza lipsei de credibilitate a comunicatorilor guvernamentali. Jurnalistul taxează și vâlva creată după anunțul de marți seară a ministrului Marcel Vela privind acordul MAI-BOR.

„Guvernarea prin erate

Daca iesi acum pe strada in oricare dintre orasele Romaniei vei constata un lucru simplu: suntem inapoi la 75% din situatia de dinainte de epidemie.

Izolarea sociala e pe cale sa esueze.

De ce?

Am un raspuns foarte simplu: lipsa de credibilitate a comunicatorilor guvernamentali. Si bajbaiala – unii ar spune orbecaiala – de la miezul noptii, cu iesiri pompoase in spatele carora nu se simte (cu exceptia lui Arafat) prea multa expertiza profesionala.

Pentru un organism cu numele de Grupul de Comunicare Strategica, efortul de comunicare pare mai curand tactic. Mesajul pare injghebat in fiecare zi, cu 10 minute inainte. De aia e si refacut a doua zi. Si corectat in a treia. Si tot asa.

Unde e strategia aici?

Suntem guvernati prin erate.

Oamenii sunt indemnati sa stea in casa. Dupa care sunt scosi la luat lumina. Dupa care trimisi din nou in scara blocului. Ieri, cei sositi din afara nu mai erau carantinati in centre – cum fusesera anuntati timp de doua saptamani inainte – ci la ei acasa. Azi s-a revenit.

Unde e strategia?

E una singura:

Greseala de azi incearca s-o repare pe cea de ieri. Si aia de maine pe cea de azi.

Cauzele? Sunt si ele strategice: decidentii sunt cand cu o ureche la medici si specialisti, cand la prieteni, baroni, public si multime.

Si-n capul lor e, fireste, cacofonie.

Si publicul simte asta. Se plictiseste de acest teatru de camin cultural. Si isi vede de ale lui, convins ca epidemia asta e „la misto”.

Nu pot sa-i condamn pe oameni ca nu prea (mai) fac ce le zice popa – sau Grupul.

Dar pot sa ii rog sa ii asculte doar pe specialisti. Rafila. Tataru. Arafat.

Astia sunt grupul meu de comunicare. Logica si stiintifica.

Va invit sa-i urmariti pe ei, pe unde ii gasiti.

Restul fac politica si show, nu sanatate”, scrie Lucian Mîndruță pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *