AJFP Mureș: peste 100 de angajați au întrerupt munca, în semn de protest

dosar finante
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În jur de 100 de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Mureş au întrerupt munca, vineri, în semn de protest faţă de proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru reducerea cheltuielilor bugetare, cerând, în acelaşi timp, elaborarea unui statut al finanţistului în care să fie stipulate drepturile, obligaţiile şi să fie prevăzută şi o protecţie juridică.

„Momentan sunt în calitate de angajat, este un protest spontan al angajaţilor, nu este organizat de vreun sindicat. Noi, ca sindicat, am atras atenţia în repetate rânduri factorilor de decizie că sunt foarte multe nemulţumiri în rândul angajaţilor din Finanţe (…) Momentan ne-am adunat aici pentru a ne exprima nemulţumirile faţă de proiectul de OUG de reducere a cheltuielilor bugetare.

În condiţiile în care au explodat preţurile, pentru personalul din administraţie şi pentru finanţişti se pregătesc tăieri salariale cuprinse între 400 şi 1.000 lei în sensul în care se doreşte tăierea voucherelor de vacanţă, tăierea indemnizaţiei de hrană, limitarea sporului pentru condiţiile vătămătoare doar pentru o parte din angajaţi, respectiv, cei care depăşesc un anumit plafon al veniturilor (…)

Ne dorim un statut la finanţistului care să confere importanţă angajatului, drepturi, obligaţii, protecţie juridică pe măsura activităţii specifice pe care le avem”, a declarat presei liderul de sindicat SinFISC din AJFP Mureş, Teodora Mitrea.

Liderul sindical susţine că pe lângă tăierile salariale anunţate, se vorbeşte şi de anularea posturilor vacante, în condiţiile în care ANAF se confruntă cu lipsă de personal.

„Noi speram ca pe acele posturi să se angajeze oameni tineri care să ne ajute la colectarea veniturile la bugetul de stat. În condiţiile în care activitatea ANAF este subfinanţată, personalul este îmbătrânit şi subdimensionat, în aceste condiţii se vine şi se loveşte în finanţişti. Soluţia pentru ca să avem un stat modern, cu un grad de colectare ridicat este să se acorde respectul cuvenit finanţiştilor, aceştia să fie retribuiţi pe măsura răspunderii pe care o au, a complexităţii muncii lor”, a subliniat liderul sindical.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL