Skip to content
Politică

Vești bune pentru pentru copiii din familiile cu venituri mici

Din noiembrie, familiile cu venituri lunare de până la 530 lei/membru vor primi un ajutor de 42 lei pentru fiecare copil. De asemenea, copiii aflați în sistemul special de protecție vor primi câte 440 lei, iar alocațiile pentru ceilalți copii vor rămâne ca până acum, de 42 lei, a anunțat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

„Am adoptat în şedinţa de guvern actele normative referitoare la mărirea alocaţiei pentru sprijinul unor familii pentru 500.000 de copii care provin de familiile sărace. Adică, această creştere va reprezenta câte 42 de lei pentru fiecare copil, pentru cei 500.000 de copii care provin din familii sărace, adică fiecare membru al familiei având până în 530 de lei. Tot astăzi, am aprobat, prin acelaşi act normativ, aplicarea unui tratament egal pentru toţi copiii care se află în sistemul special de protecţie, respectiv pentru copiii care se află în îngrijire la familii şi care primesc 97 lei. De la 1 noiembrie, vor primi 440 de lei, exact tot atât cât primesc şi copiii care sunt în grija asistenţilor maternali. Este vorba de 20.000 de copii”, a declarat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a mai declarat că, printr-o hotărâre adoptată de Guvern, de la data de 1 decembrie a acestui an, alocația de hrană zilnică va fi dublată pentru aproximativ 60.000 de copii aflați în sistemul de protecție specială.
Totodată, s-a hotărât și dublarea alocației zilnice de hrană pentru persoanele adulte cu dizabilități aflate în centre.

„De la 1 ianuarie 2015, vom dubla alocaţia de hrană zilnică, de la 8 lei la 16 lei, pentru toate persoanele adulte”, a adăugat ministrul.

Nu în ultimul rând, Rovana Plumb a mai menționat faptul că efortul bugetar pentru ajutorarea familiilor sărace este de 20 milioane lei pentru acest an și 245 milioane lei pentru anul viitor. Totodată, efortul bugetar pentru tratamentul egal al copiilor din sistem este de aproximativ 6,5 milioane lei lunar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *