Skip to content
Politică

Ajutoarele promise de Clotilde Armand sunt împărțite „inechitabil”, susține PSD Sector 1: „Nu înțeleg de ce am da 1.000 de lei cuiva care câștigă mii de euro”

Inquam Photos / Raul Stef

PSD critică inițiativa primarului Clotilde Armand de a acorda câte un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare cetățean din Sectorul 1, social-democrații susținând acordarea acestor ajutoare doar cetățeniilor care au cu adevărat nevoie de această sumă.

Florin Manole, președinte PSD sector 1, a declarat pentru PS News, că tichetele de 1000 de lei nu ar face diferența în bugetul familiilor bogate din sector, în timp ce aceeași sumă ar conta foarte mult pentru familiile cu venituri mici.

”Sunt foarte mulți oameni pentru care 1000 de lei dați o dată nu fac diferența în bugetul familiei. Sunt oameni care câștiga foarte mult, care conduc companii, oameni de afaceri. Pe de altă parte, în sectorul 1 sunt și oameni pentru care 1000 de lei sunt un ajutor prea mic și care ar avea nevoie de un ajutor mai mare decât atât. Nu înteleg de ce am da cuiva care are venituri de mii de euro 1000 de lei și tot 1000 de lei cuiva care are pensia minimă din România sau pensia medie din România. Nu e echitabil lucrul acesta”, a spus Florin Manole.

De asemenea, Florin Manole a susținut că trebuie să existe un sprijin diferențiat pentru categoriile sociale: Cetățenii cu un venit mai mic au nevoie de acest ajutor social mai mult decât cei cu venituri mari.

”Opinia noastră este că trebuie să avem un sprijin diferențiat pentru categorii diferite de cetățeni. Cred că pentru cei cu venituri mai mici care sunt afectați de creșterile de prețuri e nevoie de un sprijin mai consistent, iar pentru cei cu venituri foarte mari nu e nevoie de niciun sprijin pentru că deja se descurca foarte bine. Nu vreau să dau nume proprii, dar puteți să vă imaginați orice om de afaceri care are sute de milioane de lei avere în sectorul 1 pentru care acordarea unui tichet de 1000 de lei ar fi inutil”, a încheiat Florin Manole.

Ofertă electorală de la Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand a dat drumul la înscrieri pentru „tichetul anticriză”. Toți cetățenii care aparțin sectorului 1, cu vârsta peste 18 ani vor putea beneficia de aceste tichete în valoare de 1000 de lei. Inițiativa nu a fost aprobată de Consiliul Local.

Primăria precizează că, la iniţiativa primarului, Clotilde Armand, fiecare cetăţean cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face faţă crizei energetice şi pentru a trece mai uşor peste această iarnă.

”Cetăţenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie începând de astăzi pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei. Reamintim faptul că, la iniţiativa primarului, Clotilde Armand, fiecare cetăţean cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face faţă crizei energetice şi pentru a trece mai uşor peste această iarnă”, arată instituţia.

Autor: Miruna Alexandra Ilie, studentă anul I, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *