Skip to content
Politică

Akos Mora :„Și dacă am plecat din Parlament, problemele acestuia rămân în continuare aceleași”

În cadrul unei conferințe de presă, fostul senator Akos Mora transmite că deși a plecat el din Parlament, problemele Parlamentului rămân aceleași.

„Și dacă am plecat din Parlament, problemele Parlamentului rămân în continuare aceleași și un motiv de bază al justificării de a mai face politică în Parlament este că noi, ca și parlamentari, nu reușim să ne îndeplinim atribuțiile prevăzute de art. 61 al. 1 din Constituție în care se spune foarte clar că Parlamentul este unica autoritate legiuitoare din țară. În acest atribut principal conferit de Constituție, Parlamentul nu poate face nimic pentru că peste 90% din legislație este generată de Guvern și este doar legalizată ulterior de Parlament, ori în condițiile în care parlamentarilor li se refuză permanent inițiativele legislative, chiar putem să ne întrebăm care mai este rolul nostru acolo. Datorită acestei goane după voturi și după imagine nu contează fondul, ci mai mult forma”, a susținut Akos Mora.

Acesta a spus că situația de marți, din Parlament, când a demisionat, a creat o imagine în care ‘toată lumea pierdea indiferent de rezultatul la care s-ar fi ajuns în acea zi’. El a arătat că dacă ar fi câștigat în tipul votului, presa l-ar fi acuzat că e apărat de partid, iar dacă s-ar fi votat pentru încetarea mandatului său ‘am fi fost în situația în care s-ar fi adăugat o pagină rușinoasă din istoria Parlamentului în care trebuia votată o decizie ilegală și neconstituțională’.

„Dacă aș fi câștigat la vot aș fi fost în situația în care presa ar fi continuat și ar fi spus că „iată, unii parlamentari sunt apărați de partide”, respectiv de valul schimbării, de aceea am decis ca cel mai bun mod de a închide și de a rezolva această situație este să demisionez tocmai pentru această idee, de a da un semnal puternic continuării acestor schimbări și acestor reforme pe care toată lumea le așteaptă. Deși toate argumentele juridice și legale sunt de partea mea, am luat această decizie în ideea în care acest model să fie preluat ca gest de onoare de către toți politicienii și în general de către toți cei care sunt în spațiul public”‘, a  mai spus Akos Mora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *