Skip to content
Economie

AKTOR GRECIA: Tandemul Koutras/Katsias, aproape de preluarea portofoliului de lucrări în derulare din România, de peste 1 miliard euro

Schimbări importante in cadrul actionariatului Ellaktor Grecia, companie mamă a firmei de constructii AKTOR. Grecii de la Ellaktor ( Aktor) au un nou acționar, olandez, REGGEBORGH, care în cadrul Adunării Generale din 27 ianuarie 2021 a reusit să înlocuiasca managementul de la acel moment cu un nou board, al carui președinte este George Mylonogiannis și CEO ris Xenofos.

În mod automat, ulterior a fost schimbat și boardul companiei de construcții AKTOR, prezentă în România din anii 2000, companie ce în prezent are contractate lucrari in cadrul CNAIR si CFR de peste 1 miliard de euro.

Noii executivi ai companiei Aktor Grecia sunt Christos Panagiotopoulos Președinte și CEO George Kotoulas.

Din informațiile apărute în presa greaca, conform site ului radar.gr, fostul actionar al Aktor, Dimitris Koutras, a vizitat zilele trecute sediul din Atena, unde și-a salutat vechii angajați și a discutat cu fostul său asociat Leonidas Bobolas, care a votat de partea noului actionar olandez în 27 ianuarie, preluarea companiei Aktor de către el, în mod direct sau prin intermediul Intrakat, anunțând astfel o revenire spectaculoasa în cadrul companiei pe care a pierdut-o în anul 2018.

Koutras este acționar al firmei Intrakat, prezenta si ea pe piata licitațiilor din infrastructura românească, însă fără niciun contract atribuit încă în România.

Surprinzător sau nu, firma Intrakat este condusa de fostul director Aktor Romania, Petros Katsias . Cu o veche prezență pe meleagurile romanesti, experimentat inginer în domeniul infrastructurii, cu legături în lumea politică și bine conectat în cadrul Ministerului Transporturilor, Katsias a dus la bun sfârșit mai multe contracte in Romania, însa a lăsat și o grea mostenire la plecarea sa din Aktor, autostrada Sebes Turda Lot 2. Urmând exemplul șefului său, Katsias se pare ca a procedat la fel ca Koutras și zilele trecute a vizitat birourile Aktor din Bucuresti, unde și-a salutat vechii angajați și colaboratori, discutând cu reprezentanții greci de la București , preluarea companiei Aktor, în mod direct sau prin intermediul firmei Intrakat. Așadar, rămâne de văzut dacă noul acționar olandez Reggeborgh este la curent cu discutiile dintre Koutras și Bobolas și va da pe mâna trecutului, reprezentat de tandemul Koutras/Katsias, portofoliul de lucrări in derulare din Romania, de peste 1 miliard de euro„, scrie infrapress.ro.

Punctul de vedere al AKTOR

„Ca urmare a articolelor publicate miercuri, 10 februarie 2021, în media online din România, AKTOR consideră necesar să clarifice faptul că nu există niciun fel de intenţie de preluare a portofoliului său din România, direct sau prin intermediul Intrakat Group.

În anii anteriori, AKTOR şi-a consolidat rolul în îmbunătăţirea infrastructurii din România, cu beneficii semnificative pentru ţară, continuând să îşi sporească prezenţa locală. Sub acest aspect, obiectivul principal al AKTOR în 2021 este să se asigure că toate proiectele pe care le coordonează în România avansează conform planificării”, se arată într-un punct de vedere transmis PS News de către Eugen Secmerean.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *