„Al 3-lea război mondial începe cu un război cibernetic”

Microsoft
Sursa foto: Unsplash

Un al treilea război mondial iminent? Un atac cibernetic major lansat de elitele globale?
– teoriile conspiraţiei se răspândesc pe internet după ce o pană informatică fără precedent la sistemul Microsoft a provocat probleme la nivel global la numeroase companii, între care unele din sectoarele aerian, financiar, mass-media, precum şi în alte industrii, scrie sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

O actualizare defectuoasă a sistemelor de operare Windows de la Microsoft a afectat întreaga planetă vineri, a lăsat la sol avioanele, a trimis muncitori în şomaj tehnic şi a perturbat pieţele financiare, potrivit France Presse. Grupul american de securitate cibernetică CrowdStrike, al cărui software a fost la originea întreruperii, a exclus ideea unui atac cibernetic sau a unei probleme de securitate informatică. Dar asta nu a împiedicat proliferarea teoriilor conspiraţiei pe reţelele de socializare, dintre care multe au eliminat măsurile de protecţie care împiedică răspândirea informaţiilor false. Ilustrare a faptului că, în zilele noastre, după un eveniment global urmează aproape sistematic haosul informaţional, notează AFP.

„Am citit undeva că al treilea război mondial va fi în principal un război cibernetic”, a scris un utilizator pe platforma X.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: