Skip to content
Politică

Al cincilea CUTREMUR din ultima săptămână. L-aţi simţit?

" "

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineață, la ora locală 8,33, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Acesta este al cincilea astfel de eveniment din ultima săptămână, celelalte patru având loc luni (Vrancea – 3,2 grade), respectiv miercuri (Prahova – 2,8 grade; Buzău – 3 grade; Vrancea – 2,7 grade).

" "
" "

Seismul s-a produs la o adâncime de 141 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Covasna (41 km), Râmnicu Sărat (45 km), Focșani (48 km), Târgu Secuiesc (55 km) și Buzău (57 km), informează Agerpres.

În luna aprilie, în România au avut loc 9 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,2 grade Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *