Skip to content
Politică

Al doilea atacator de la Charlie Hebdo, Chérif Kouachi, înmormântat în regiunea pariziană

Al doilea autor jihadist al atacului de la Charlie Hebdo, Chérif Kouachi, a fost înmormântat sâmbătă cu puţin înainte de miezul nopţii, a declarat Primăria din Gennevilliers, de la periferia Parisului, unde acesta locuia, pentru AFP, relatează Mediafax.

La fel ca în cazul fratelui său mai mare, Saïd – împreună cu care a ucis 12 persoane -, înmormântat în noaptea de vineri spre sâmbătă la Reims (est), mormântul lui Chérif Kouachi este anonim, la solicitarea primarului, care a vrut ca acesta să nu devină un loc de pelerinaj.

„Înhumarea a avut loc la ora (locală) 23.45 (duminică, 0.45, ora României), în intimitate. Soţia sa nu a dorit să asiste la înmormântare. Nu a asistat nimeni”, a precizat primăria.

Primarul comunist Patrice Leclerc a declarat că nu a avut „altă opţiune legală decât să lase înhumarea lui Chérif Kouachi să se desfăşoare”, dar a cerut ca mormântul să fie anonim.

El a refuzat, în schimb, înhumarea în comuna sa a lui Saïd Kouachi, înmormântat la Reims, unde locuia, într-un mormânt anonim, într-un cimitir ţinut secret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *