Skip to content
Politică

Al doilea nume greu din lotul Cocoș a ieșit din închisoare

politiarutiera.ro

Se împuținează așa-numitul „lot Dorin Cocoș” din spatele gratiilor: fostul primar al oraşului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (zis Pinalti) va fi eliberat condiţionat după ce a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de detenţie la care a fost condamnat pentru fapte de corupţie.

Decizia a fost luată în cursul zilei de miercuri, definitiv, de către Tribunalul Prahova.

Gheorghe Ștefan a plans miercuri in fata judecatorilor in momentul in care i s-a dat cuvantul, el spunand ca regreta faptele pentru care a fost condamnat, potrivit News.ro.

Magistratii Judecatoriei Ploiesti admisesera, in prim ainstanta, propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploiesti in privinta fostului primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sustinand ca acesta s-a indreptat si se poate reintegra in societate.

Gheorghe Ștefan a primit o pedeapsa de 1.278 de zile de detentie, din care a executat 297de zile la care se adauga 235 de zile de arest preventiv si 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

El ar fi trebuit sa se elibereze din inchisoare la data de 11 august 2019 daca ar executa integral pedeapsa.

Amintim că și omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro, a fost ELIBERAT în urmă cu câteva zile.

Citiți și: Se împuținează lotul Cocoș din spatele gratiilor: Nicu Niro, ELIBERAT

Același Pinalti a plâns în faţa judecătorilor, în momentul în care i s-a dat cuvântul, el spunând că regretă faptele pentru care a fost condamnat.

Prezent miercuri dimineaţă la Tribunalul Prahova, unde se judecă contestaţia depusă de procurori la decizia de liberare condiţionată pronunţată de Judecătoria Ploieşti pe numele său, fostul primar Gheorghe Ştefan a spus în faţa completului de judecată că îşi asumă faptele, le regretă şi nu va mai comite astfel de fapte.

Înainte de a termina ce avea de spus judecătorilor, fostul edil a izbucnit în lacrimi, moment în care şi-a încheiat discursul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *