Skip to content
Puterea Știrilor Video

Al doilea Paște în condiții de pandemie. Medicii se așteaptă la ce-i mai rău: Oamenii care vor să sărbătorească nu vor respecta măsurile sanitare

Inquam Photo / Octav Ganea

Într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, susține că sărbătorile pascale vor fi însoțite de o relaxare din partea populației în ceea ce privește măsurile sanitare, lucru ce va duce la creștere a numărului de cazuri cu infecții Covid-19. Totodată, acesta a explicat că pentru a evita o transmitere accentuată comunitară, „trebuie să respectăm toate aceste măsuri, în al doilea rând să nu lăsăm cumpărăturile pe ultima zi și să ne îngrămădim unii peste ceilalți în magazine, să apelăm la varianta online”.

„Dacă discutăm de celebrarea sărbătorii pascale, trebuie să încercăm să păstrăm distanța fizică. Sunt anumite elemente care schimbă contextul față de anul trecut, pentru că toată lumea întreabă dacă totul va fi la fel. În cea mai mare parte, restricțiile vor rămâne aceleași, vor fi și măsuri sanitare.

Gândiți-vă că acolo unde sunt familii unde toți membrii sunt vaccinați cred că întâlnirea lor este posibilă, și acest lucru se poate realiza. Acest lucru se întâmplă și cu familiile care au fost vindecate de Covid-19 în primăvara acestui an, și dacă acestea au trecut prin boală se pot întâlni. Va trebui să fie nuanțat comportamentul nostru în perioada sărbătorilor pascale în funcție de vulnerabilitatea de a ne îmbolnăvi sau nu”, spune medicul.

De asemenea, acesta susține că relaxarea populației pe durata sărbătorilor pascale va duce la o creștere a  numărului de cazuri cu Covid-19.

„Întotdeauna creșterile sunt rezultatul măsurilor de relaxare, a redeschiderii activităților cu publicul și evident că sărbătorile reprezintă o astfel de relaxare. Mai mult decât atât, persoanele care vor să sărbătorească e clar că nu vor respecta în totalitate măsurile sanitare”, a conchis Radu Țincu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *