Al doilea summit pentru pace ar putea avea loc într-o ţară din „Sudul global”, spune un consilier al lui Zelenski

Ucraina Rusia Razboi
Sursa foto: Facebook

Ucraina consideră că un al doilea summit care să analizeze propunerile Kievului pentru pacea cu Rusia ar putea fi găzduit de o ţară din Sudul global, a declarat un înalt oficial, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.

Peste 90 de ţări au participat la primul summit din Elveţia săptămâna trecută, Ucraina căutând un sprijin larg pentru planul său de a pune capăt războiului început în urmă cu aproape 28 de luni cu o invazie rusă pe scară largă. Moscova, care nu a fost invitată, a calificat rezultatul summitului – un comunicat semnat de majoritatea participanţilor, dar nu şi de India, Brazilia şi Arabia Saudită – ca fiind „aproape zero”.

„Avem mai multe ţări [care se oferă să-l găzduiască] şi pot spune cu un grad ridicat de probabilitate că un astfel de summit ar putea avea loc într-una dintre ţările din Sudul global”, a declarat consilierul prezidenţial Ihor Jovkva, citat de Interfax-Ukraina, scrie Agerpres.

Ucraina doreşte ca următorul summit să fie convocat înainte de sfârşitul anului, a spus el, adăugând că Rusia ar putea fi invitată dacă este pregătită să ia în considerare foaia de parcurs prezentată de Ucraina şi nu lansează ultimatumuri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: