Skip to content
Politică

Al treilea angajat al Black Cube și-a recunoscut vinovăția

revista22.ro

Al treilea angajat al firmei israeliene Black Cube și-a recunoscut vinovăția, primind – precum ceilalți doi – o pedeapsă cu suspendare.

Este vorba despre Yossi Barkshtein, la care ar fi urmat să ajungă date confidenţiale despre persoane din familia şi anturajul Laurei Kovesi. Israelianul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani, transmite Agerpres.

Barkshtein a fost acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la fals informatic, complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, complicitate la violarea secretului corespondenţei.

Tribunalul Bucureşti a mai dispus ca Yossi Barkshtein, timp de 3 ani, să nu comunice cu persoanele vătămate Eduard Kovesi (fostul soţ al Codruței Kovesi), Liliana Sabău şi Sorin Fusea sau cu membri de familie ai acestora ori de a se apropia de acestea.

Pe durata termenului de supraveghere, Yossi Barkshtein trebuie să se supună următoarelor măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, el a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bucureşti sau la Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Bucureşti.

Decizia TMB nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Yossi Barkshtein este al treilea angajat al firmei Black Cube care este condamnat de instanţele din România, după ce Ron Weiner şi David Geclowicz au primit câte 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare, tot în urma recunoașterii vinovăției.

La începutul lunii aprilie 2016, după ce Ron Weiner şi David Geclowicz fuseseră reţinuţi de procurorii DIICOT, Yossi Barkshtein a reuşit să fugă din România, pe numele lui fiind emis atunci un mandat de arestare în lipsă. Ulterior, Barkhstein a fost prins și a stat în arest preventiv în perioada 15 – 23 mai 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *