Alain Delon a fost în România în 2017, când a primit premiul pentru întreaga carieră la TIFF

Sursa foto: Captura Video - Youtube/ Dalida Officiel

Alain Delon a fost invitat special la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în anul 2017, unde a primit premiul pentru întreaga carieră.

„Am văzut ce nu se mai vede în Franța, 3500 de oameni veniți într-o piață, deși nu sunt De Gaulle sau președinte. Este impresionant și gratificant mai ales când nu se întâmplă la tine acasă”,

spunea legenda cinematografiei franceze la Cluj, în anul când aniversa 60 de ani de la debutul său în cinematografie. Alain Delon a fost impresionat de atmosfera de festival din centrul Clujului, la prima sa vizită în România. Celebrul actor a spus la o întâlnire cu presa că, deși nu e De Gaulle sau președinte, 3500 de oameni s-au ridicat la Cluj în fața sa, scria la acel moment Actual de Cluj.

„Am văzut ce nu se mai vede în Franța, 3500 de oameni veniți într-o piață, deși nu sunt De Gaulle sau Președinte. Este impresionant și gratificant mai ales când nu se întâmplă la tine acasa. Se spune că nimeni nu e profet în țara lui. Este adevărat. Eu sunt mai iubit în alta parte decât în Franța. Acolo tot timpul am deranjat. Ține de mentalitate”, spunea actorul.

În 2017, la TIFF, actorul a întâmpinat de public în Piața Unirii din Cluj la proiecția în aer liber a filmului Afacerea Pigot/ Pour la peau d’un flic (1981), thriller-ul regizat chiar de Alain Delon, îndrăgitul actor francez jucând și rolul principal. Alain Delon a primit la Cluj premiul pentru întreaga carieră și a avut o întâlnire cu presa.

„Dragostea e cel mai important lucru din viaţă, lucrul care mă interesează cel mai mult în viaţă, e lucrul pe care îl iubesc cel mai mult, dragostea, iubirea, iubesc femeia, femeia e iubirea, încă nu sunt gay”, a spus atunci actorul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: