Skip to content
Politică

Alaiul lui Oprea din timpul accidentului, luat la întrebări de Parchetul General

Magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul București îi audiează, la această oră, pe membrii coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea, coloană din care a făcut parte și Bogdan Gigină în tragica seară când acesta și-a pierdut viața.

În dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Până în prezent, informează un comunicat de presă, au fost efectuate cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat.

Anterior, la Parchetul General au dat explicații și muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și martori oculari aflați în zonă, potrivit realitatea.net.

Pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, precum şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului. Până în prezent au fost furnizate parţial informaţiile solicitate.

A fost solicitată şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice).

De asemenea, au fost solicitate datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei.

În zilele următoare vor fi continuate audierile persoanelor care au cunoştinţă despre circumstanţele în care s-a produs evenimentul ce face obiectul dosarului.

Totodată, urmează să fie dispusă expertiza tehnică cu privire la vehicul şi dinamica producerii accidentului, precum şi cu privire la imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

 

1 comentariu la “Alaiul lui Oprea din timpul accidentului, luat la întrebări de Parchetul General

  1. … Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă ….
    Pai daca cercetarea penala se refera la ucidere din culpa, ce treaba are asta cu legalitatea si traseul alaiul ??? Adica daca maine moare un om care merge la piata cazand intr-o groapa, voi ii cercetati nevasta pentru complicitate la furt, ca l-a trimis la piata fara bani in buzunare ??? Ce a facut Oprea poate fi eventual un abuz in serviciu, nicicum ucidere din culpa. Cam cat de prosti ne credeti ??? Apropos, pe cei care au sapat groapa si au semnalizat-o sau nu, ii baga cineva in seama ? Apoi, daca in acea groapa nu ar fi picat bietul politist, ci insusi Iohannis, tot Oprea era vinovat ??? Vai de capul vostru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *