Skip to content
Politică Video

Alăptarea în spațiul public, controversa momentului. Raețchi: Multe mame au fost jignite! EXCLUSIV

psnews.ro

Interviurile video PSnews.ro continuă, având-ul ca invitat pe deputatul Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisie de Apărare din Camera Deputaților.

Deputatul Raetchi are în lucru o lege referitoare la femeile care alăptează în spațiul public, și care, potrivit acestuia, nu li se acordă protecția necesară. Mai exact, liberalul spune, pentru PSNEWS.RO, că ideea acestui proiectul de lege a pornit ”de la niște cazuri concrete”.

Mai mult, liberalul susține că au existat cazuri in care mame au fost date afara din hoteluri sau restaurante sau li s-a refuzat acordarea unor servicii pentru ca isi alaptau copilul.

”Eu m-am întâlnit cu solicitarea din spațiul public, din partea unor mame, a mai multor asociații specializate care aveau și o petiție publică semnată de peste 10.000 de oameni, plecând de la niște cazuri concrete. Vă pot da exemple atât în România cât și în spațiul european. În România am avut cazuri în care mame care alăptau într-un hotel au fost jignite și evacuate din spațiul respectiv. La nivel european, avem zeci de cazuri raportate. Cel mai flagrant a fost un caz din Germania în care o mamă a fost dată afară dintr-o cabină de probă a unui magazin, unde alăpta cu ușa închisă fără să deranjeze pe nimeni, motivul fiind acela că laptele ei miroase”, a declarat Raețchi, în cadrul interviului.

Totodată, potrivit deputatului, interzicerea alăptării în spațiul public reprezintă o contravenție și se sancționează cu amendă.

”E contravenție să împiedici o mamă să își alăpteze copilul într-un spațiu în care mama respectivă are dreptul legal să fie. E o contravenție și se sancționează cu amendă pentru că mama este singurul om care poate să decidă ce este mai bine pentru copilul ei. Nu poți obliga o mamă să se ducă la o toaletă”, a adăugat acesta.

Urmăriți mai jos secvența, între momentele 16:24 și 21:05

 

1 comentariu la “Alăptarea în spațiul public, controversa momentului. Raețchi: Multe mame au fost jignite! EXCLUSIV

 1. Femeia cu sugar sta acasa; nu l poarta peste tot; in primul rand pt evitarea contacetelor cu microbii; sunt atat de multe boli;iar bebelusul nu are imunitate mare inca.
  Unele ii pot fi fatale.
  Daca se deplaseaza o face numai cand nu are incotro;
  dar sa nu o transformam intrun animal; si relatia intima mama/bebe sa fie denaturata;
  asa cum este astzai tot mai mult denaturat totul.
  Cate idei va vin atatea mizerii expuneti.
  Adica pana acum n a trait lumea?
  Ne invatati voi acum toate dseteptaciunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *