Skip to content
Politică

Alarmă în Finanțe. Încă o amânare a creșterilor salariale pentru profesori și medici

epochtimes-romania.com

Guvernul PSD ALDE începe să își dea arama pe față, după cum susțin liberalii, care îl acuză pe ministrul Finanțelor că trece sub tăcere faptul că lucrează deja la un scenariu prin care să solicite o amânare a creșterilor salariale pentru profesori și medici.

Deputatul PNL Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget Finanţe din Camera Deputaţilor, susține că are informații din interiorul Ministerului Finanțelor că se lucrează la o astfel de variantă care ar arunca în aer întreg programul de guvernare pe care îl afișează actualul guvern.

Potrivit unor informaţii din interiorul ministerului de Finanţe, încasările bugetare, colectarea taxelor şi impozitelor, dar şi noua lege a salarizării, generează numeroase îngrijorări. Haosul declaraţiilor din domeniul fiscal privind impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, impozitul pe gospodărie este generat tocmai de teama că încasările bugetare nu se ridică la nivelul aşteptărilor pentru a satisface promisiunile din noua lege a salarizării.

Mai mult, un scenariu de lucru la minister este acela că se ia în calcul o nouă amânare a măririi salariilor medicilor şi profesorilor”, reclamă parlamentarul liberal, într-un comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

Leoreanu îi cere ministrului de resort, Ionuț Mișa, să iasă în față și să recunoască adevărul despre sitația financiară a României.

Nu ar fi prima oară când guvernul PSD-ALDE ar da înapoi: potrivit promisiunilor PSD, medicilor trebuia să li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, dar se pare că aceştia vor primi doar 25% în plus la salariu. În plus, angajaţii din învăţământ vor primi, începând cu 1 ianuarie 2018: 25%, în loc de promisiunea de 50%”, arată deputatul PNL.

În opinia sa, guvernul Tudose are o falsă legitimitate, în contextul în care PSD a câștigat alegerile cu un program de guvernare care deja a fost actualizat la 6 luni după intrarea la guvernare, iar acum dă semne că nici acesta nu poate fi pus în practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *