Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Amendă record pentru nerespectarea colectării selective a deşeurilor

Facebook

Operatorul de salubritate din Alba Iulia a fost amendat cu 40.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru deficienţe în gestionarea, colectarea şi îndepărtarea deşeurilor solide menajere de pe raza municipiului.

Ca urmare a sesizărilor continue adresate instituţiei noastre cu privire la evacuarea necorespunzătoare a deşeurilor menajere solide de la locurile de producere şi colectare de pe raza municipiului Alba Iulia, DSP Alba, prin Serviciul Control în Sănătate Publică (SCSP), a efectuat miercuri, 29 decembrie 2021, un nou control igienico-sanitar pentru verificarea şi respectarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei. Pentru neremedierea deficienţelor constatate şi neîndeplinirea recomandărilor făcute de către inspectorii DSP Alba, operatorul RER-Vest S.A. Oradea – punct de lucru Alba Iulia a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 40.000 de lei, conform HG 857/2011 art. 3 lit c) alin 1„, se menţionează în comunicat.

Sursa citată reaminteşte că, în data de 23 decembrie, în urma mai multor sesizări venite din partea populaţiei, inspectorii DSP Alba au întreprins un control în teren, constatându-se deficienţe în gestionarea, colectarea şi îndepărtarea deşeurilor solide menajere în mai multe puncte pe teritoriul municipiului Alba Iulia.

La vremea respectivă, inspectorii au emis un avertisment prin care s-a solicitat operatorului RER-Vest S.A. Oradea – punct de lucru Alba Iulia ridicarea, în regim de urgenţă, a deşeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia conform prevederilor legale în vigoare, „aspect care nu a fost îndeplinit de către operatorul de salubritate”. Alba Iulia s-a confruntat în ultimul an cu o problemă majoră în ceea ce a însemnat ridicarea gunoiului menajer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *