Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Angajată a Curții de Apel Alba Iulia, depistată cu noul coronavirus. DSP a demarat o anchetă epidemiologică

Inquam Photos / Octav Ganea

O angajată a Curții de Apel Alba Iulia a fost depsitată cu noul coronavirus. Este vorba despre o persoană care lucrează la arhive, a cărei muncă nu presupune interacțiunea cu publicul.

Luni, la sediul instituției s-a deplasat o echipă a DSP pentru o anchetă epidemiologică. Surse din cadrul instituției spun că nu se pune problema suspendării activității.

Toți contacții direcți au fost testați individiual, iar angajații prin metoda pooling.

”Duminică, 28.06.2020, un angajat al Curții de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara.

Încă din cursul zilei de duminică 28.06.2020 au fost anunțați reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Alba iar luni 29.06.2020 a fost declanșată ancheta epidemiologică și au fost identificați contacții direcți care urmează să fie testați individual. Pentru restul angajaților instanței va fi realizată testarea de grup prin metoda pooling” a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, Cosmin Muntean.

Reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia au mai transmis că nici un alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de infectare iar o parte dintre contacții direcți cu cel mai mare risc de infectare au rămas în autoizolare la domiciliu.

Activitatea instanței se desfășoară în continuare în condiții normale, scrie G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *