Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Când începe vaccinarea anti-COVID-19. Opt centre sunt pregătite pentru prima fază a procedurii

twitter
" "

Campania de vaccinare anti-COVID19 va debuta în Alba luni, 4 ianuarie 2021, când vor ajunge în judeţ primele 975 de doze de vaccin, scrie Adevarul.

Dozele vor fi transportate din centrul regional de depozitare de la Braşov la sediul DSP Alba, de unde vor fi apoi distribuite celor 8 centre locale de vaccinare, pe baza unor liste cu solicitări nominale.

" "
" "

Cele 8 centre organizate în judeţul Alba pentru prima fază a vaccinării, ce cuprinde doar personalul medical, sunt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Orăşenesc Câmpeni, Spitalul Orăşenesc Abrud, Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.

Dozele trebuie administrate în maximum 5 zile de la recepţionare. După epuizarea lor, poate fi solicitată o nouă tranşă de vaccin.

Data de debut a campaniei de vaccinare anti-COVID 19 în judeţul Alba a fost dictată de faptul că majoritatea celor care s-au înscris pentru a primi vaccinul au optat pentru data de 4 ianuarie 2021, având în vedere că este perioada Sărbătorilor de Iarnă şi mulţi beneficiază de zile libere.

A trebuit să ţinem cont de opţiunile celor care s-au înscris pentru a primi vaccinul, având în vedere că este vorba nişte condiţii speciale de depozitare şi administrare a acestuia. Astfel, pentru a respecta cerinţele în ceea ce priveşte transportul şi păstrarea vaccinului în condiţii de temperatură optimă dar şi pentru a reduce la minimum pierderile de vaccin, în urma centralizării datelor primite de la cele 8 centre de vaccinare, s-a stabilit că prima zi de vaccinare în judeţul Alba va fi 4 ianuarie 2021”, a explicat dr. Anamaria Popa, coordonator judeţean al campaniei de vaccinare anti-COVID 19 în judeţul Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *