Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Carantină pentru două săptămâni în comuna Rimetea

" "

Comuna Rimetea, unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare din judeţul Alba, a intrat în carantină începând de vineri dimineaţa, potrivit unei hotărâri adoptate, joi seara, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Propunem instituirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile a UAT Comuna Rimetea, judeţul Alba, începând cu data de 26.03.2021, ora 6,00, sens în care se va solicita Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului comandantului acţiunii„, se menţionează în hotărârea CJSU.

" "
" "

Printre măsurile propuse de către CJSU Alba se numără şi limitarea programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare în intervalul orar 5,00 – 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant, care pot avea program non-stop.

Această propunere a CJSU de instituire a carantinării are în vedere situaţia epidemiologică din Rimetea generată de virusul SARS-CoV-2, comună unde se înregistrează o rată de incidenţă de 18 la 1.000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este ”de o gravitate crescută” în unitatea administrativ-teritorială, care are 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile fiind înregistrate 18 cazuri de îmbolnăvire.

Focarul de coronavirus de la Rimetea provine de la o casă de tip familial unde sunt îngrijiţi copii. Cazurile de infecţie la minori sunt asimptomatice. În Alba se mai află în carantină satul Biia, localitate în care în ultimele două săptămâni au fost înregistrate câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire, informează adevarul.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *