Skip to content
Alba Știri locale

Alba: Director din Primăria Sebeş, condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală

Adevarul

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar de evaziune fiscală în care a fost judecat directorul Serviciului public de administrare a patrimoniului local din Primaria Sebeş.

O. Dorin a fost condamnat, în 11 iunie 2020, la pedeapsa de 8 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. În perioada de supraveghere, acesta trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria Sebeş sau la Primăria comunei Sugag.

Faptele pentru care a fost judecat, au fost săvârşite înainte că acesta să ajungă în postul public de conducere din Primăria Sebeş. Bărbatul a recunoscut săvârşirea infracţiunilor, a plătit prejudiciul provocat bugetului de stat, în valoare de 33.586 de lei, dar tot nu a scăpat de o condamnare penală.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2014-2015, inculpatul a achiziţionat de la persoane necunoscute un număr de 27 facturi fictive şi chitanţe aferente, ce nu au avut la baza operaţiuni comerciale reale, pe care ulterior a decis să le înregistreze în evidenţă contabila a societăţii la care era administrator şi asociat în scopul scăderii valorii sumelor pe care trebuia să le achite la bugetul de stat.

Prejudiciul total a fost calculat la suma de 33.586 lei, din care 7.784 lei reprezintă impozit pe profit, iar 25.802 lei reprezintă TVA. Cele 27 de facturi false reprezintă achiziţii fictive de mărfuri în cuantum total de 103.544 lei (83.502 lei baza şi TVA în cuantum de 20.042 lei) emise în numele a nouă furnizori, care nu au confirmat relaţiile comerciale prin declaraţiile informative depuse la organele fiscale.

Curtea de Apel a mai hotărât că bărbatul să plătească şi accesoriile aferente prejudiciului, solicitate de ANAF, dar neacordate de instanţa de fond, Tribunalul Alba. În condiţiile în care instanţa i-a interzis acestuia să mai oucpe o funcţie publică timp de doi ani, directorul din Primăria Sebeş ar trebui demis din funcţie, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *