Skip to content
Alba Știri locale

Alba: DSP a instalat containere modulare la spitalul din Abrud

adevarul.ro

La Spitalul Orăşenesc Abrud, judeţul Alba, va fi operaţionalizată începând de luni o unitate ataşată spitalului care va deservi bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19 din judeţ, forme uşoare şi medii.

Este vorba despre 8 containere modulare a câte 4 paturi totalizând 32 de locuri. Acestea sunt în curs de relocare din comuna Şona, având destinaţie iniţială adăpost pentru personaele afectate de inundaţii. Containerele corespund din punct de vedere igienico-sanitar pentru noua destinaţie.

Acestea vor fi folosite doar atunci când capacitatea spitalelor din judeţ va fi atinsă, susţine directorul DSp Alba, Alexandru Sinea. Autorităţile sanitare din Alba au fost nevoite să suplimenteze locurile pentru bolnavii COVID-19, după ce spitalele care sunt dedicate tratării acestora s-au umplut.

În unităţile sanitare din judeţ unde au fost înfiinţate secţii destinate special bolnavilor de coronavirus erau joi, 23 iulie, un număr de 94 de bolnavi internaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au suplimentat cu încă 102 locuri spaţiile speciale de la Spitalul de Pneumologie din Aiud şi Spitalul Orăşenesc din Abrud.

Alte 52 de locuri vor fi disponibile, începând de săptămâna viitoare, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Albă Iulia, unde se derulează lucrări de modernizare. Aici va fi instalat şi un sistem de alimentare cu oxigen, o reţea de televiziune prin cablu şi o reţea de internet wifi, toate destinate pacienţilor ce vor fi trataţi la Albă Iulia.

Medicii din spitale au constatat că persoanele testate pozitiv s-au speriat de evoluţia cazurilor din ultma perioadă şi preferă să se trateze în spitale. Unii refuză chiar să fie externaţi după cele 48 de ore, timp în care trebuie să stea obligatoriu în spital.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *